10 Şubat’ta İpsala’da mültecilerle dayanışma eylemi

08.02.2019 - 16:05
Haberi paylaş

Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır kampanyası ile Yunanistan’dan KEERFA (Irkçılığa ve Faşizm Tehdidine Karşı Birlik Hareketi) İpsala Sınır Kapısı’nın iki tarafında mültecilerle dayanışmak için ortak eylem yapacak.

İpsala Sınır Kapısı’nda Türkiye’den ve Yunanistan’dan ırkçılık karşıtı aktivistler mültecilerle dayanışmak için buluşacak. Türkiye’den Hepimiz Göçmeniz- Irkçılığa Hayır kampanyası ile Yunanistan’dan KEERFA tarafından yapılacak eylemin çağrısı şöyle:

Sınırın iki yakasında buluşuyoruz!

10 Şubat Pazar günü saat 15:00'te mültecilerle dayanışma eylemi

Suriye'deki savaştan kaçan, Türkiye'de yoksulluk ve ırkçılık ile boğuşan göçmenler, daha iyi bir yaşam için Avrupa'ya geçmeye çalışıyor. Akdeniz ve Ege, her yıl binlerce mülteciye mezar oluyor.

Meriç üzerinden geçmeye çalışanlar ise engelleme ve kötü muameleyle karşılaşıyor. Birçoğu Suriye'ye sınırdışı edilme riskiyle karşı karşıya kalıyor.

10 Şubat Pazar günü saat 15:00'te, Türkiye'den ve Yunanistan'dan ırkçılık karşıtları, sınırın her iki tarafında buluşarak, mültecilere yönelik tavrın değiştirilmesi ve sınırların açılması talebiyle birer basın açıklaması gerçekleştireceğiz.

Hepimiz Göçmeniz - Irkçılığa Hayır

E-posta: [email protected]

Telefon: 0 (555) 637 24 50

Facebook etkinliği için: https://www.facebook.com/events/2277951258936448/

“Hepimiz göçmeniz, ırkçılığa hayır” kampanyasından kitlesel buluşma

Göçmenlerle dayanışan aktivistler bir araya geldi​

İstanbul’da ırkçılık karşıtı aktivistler bir araya geldi​

(Röportaj) Panos Garganas: “Yunanistan ve Türkiye'nin rekabetine karşı işçilerin dayanışması”​

Bültene kayıt ol