(Dosya) Buradayız göçmenlerin yanındayız

26.08.2021 - 13:08
Haberi paylaş

İki hafta önce Altındağ’da Suriyeli göçmenlere yönelik gerçekleşen ırkçı linçten önce sosyal medyada yalanlara dayalı ırkçı bir kampanya başlatıldı.

Bütünüyle gerçek dışı bilgilerle, apaçık yalanlarla örgütlenen bu sosyal medya kampanyaları olağanlaştırılamaz. Örneğin, ırkçı bir profesör Kırşehir’de dükkan açan bir Afgan’ı açık açık hedef gösterdi. 

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır platformu, 22 Ağustos günü sosyal medyada bir dayanışma kampanyası gerçekleştirdi. #BuradayızGöçmenlerinYanındayız #Irkçılığa Hayır etiketleriyle birçok kişi destek verdi.

Yıldız Ramazanoğlu: En temel insan hakkı olan yaşama hakkı için Türkiye’ye kaçan insanlara saldırmak ırkçılıktır. 

Göçmen Dayanışma Ağı/Ankara: Sınırlar değil yaşam hakkı kutsaldır

Hidayet Tuksal: En temel insan hakkı olan yaşama hakkı için Türkiye’ye kaçan insanlara saldırmak ırkçılıktır

Gülsüm Ekinci: Ucuz işçi çalıştırmak için mültecileri üç kuruş paraya çalıştıran patronları değil de sigortasız saatlerce çalışan mültecileri suçlamak sizce de çok mantıksız değil mi?

Ali Öner: En temel insan hakkı olan yaşama hakkı için Türkiye’ye gelmek zorunda kalan insanlara saldırmak ırkçılıktır. 

Arif Ali Cangı: Bir gün hepimiz göçmen olabiliriz, savaş, kuraklık, deniz yükselmesi, açlık, işkence ve baskıdan kurtulmak, yaşama tutunmak için #BuradayızGöçmenlerinYanındayız

Melike Karaosmanoğlu: Irkçılığa, militarizme karşı göçmenlerin yanındayım çünkü dayanışma sınır tanımaz! 

Halkların Köprüsü: Mülteciler, tüm temel haklara sahip olmalıdır. Savaşın tarafı olup göçe karşı olmak yüzleşilmesi gereken bir çelişkidir. 

Şenol Karakaş: Sınır namus gibi şeylerden söz eden sadece göçmen düşmanı değil üstüne bir de maçodur. Suriyeli göçmenler, Afganlar ise başımızın tacıdır. Bugün onlar göçmen, yarın biz, sonra başkaları. Kapitalizmin tarihi şiddet katliam ve göçlerin de tarihi.

Taha Elgazi: Yıllardır bizimle yaşayan, bizimle çalışan insanlar yabancı değil buralılar. Onlar bizden, biz onlardanız. 

Yasemin Çongar: #BuradayızGöçmenlerinYanındayız

Ayşen Ekmekci: Irkçılığa Hayır

 

Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Zakira Hekmat Afganistan'daki durumu anlatıyor

 

Türkiye’deki ilk Müslüman feminist kadın derneği olan Havle üyeleri, Afganistan’daki gelişmeler hakkındaki sorularımızı kolektif olarak yanıtladı: 

Taliban’a yönelik ılımlı tutum kabul edilemez

 

Sosyal medyada göçmenlerle amasız fakatsız dayanışma sergileyen ve bu yüzden milliyetçilerin eleştiri oklarına hedef olan Ufuk Uras’la konuştuk: 

Toplu imha politikalarına cevaz vermeyin

 

Önümüzdeki günlerde Tekirdağ’da göçmenlerle dayanışmak için bir basın açıklaması düzenleyecek olan Hepimiz Göçmeniz platformunun aktivistlerinden Hasan Fehmi ile konuştuk:

Irkçı bir ittifakla karşı karşıyayız

Bültene kayıt ol