İngiltere: Sermaye olası bir Corbyn hükümetine hazırlanıyor

01.04.2019 - 08:51
Haberi paylaş

Brexit krizi nedeniyle Muhafazakâr Parti'nin iktidarının sallantıda olduğu ve yeniden bir genel seçimlerin gündeme gelebileceği İngiltere'de, egemen sınıf, olası bir Jeremy Corbyn hükümeti için hazırlıklarını hızlandırıyor.

Yatırım firmalarının ticari birliği olan Yatırımcılar Derneği, üye kuruluşlarını, genel seçim tehdidinin ortaya çıktığı ve iki büyük partinin anketlerde kafa kafaya göründüğü ortamda, bir Corbyn hükümeti için olasılıkların arttığı yönünde "uyardı".

Kuruluş, Corbyn'in demiryollarını ve diğer kamu hizmeti gören kuruluşları kamulaştırmayı ve finansal işlemlerden yeni bir vergi almayı düşündüğünü hatırlatarak, sektörün onun politikalarını etkilemek için gücünü arttırması gerektiğinin altını çizdi.

JP Morgan ve Morgan Stanley gibi şirketlerin yatırım kollarının da aralarında bulunduğu üyelere geçilen bilgilendirmede, partinin tepesiyle kurulacak ilişkilere dikkat edilmesi gerektiği, bunun yanı sıra finans merkezi olan the City of London'ın da şüpheci ve kaygılı olduğu vurgulandı.

İngiliz zenginlerin Corbyn korkusu

Brexit kaosu büyürken: Sosyalistler ne diyor?​

İngiltere'de yatırımcılar Corbyn endişesi nedeniyle paralarını yurtdışına çıkarmaya başladı

Bültene kayıt ol