Yerli-milli ittifakı tehdit ediyor

10.07.2017 - 15:07
Haberi paylaş

Adalet Mitingi hakkında Ak Parti'den gelen ilk açıklama, kitlesel katılım ve desteğin hükümet cephesinde panik yarattığını gösteriyor.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bir basın toplantısı düzenleyerek Adalet Mitingi ve Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı:

"Kılıçdaroğlu'nun parlamentoya ve siyasete saygılı olmaya davet ediyorum. Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynamaktadır.Seçilmiş meşru hükümeti, gayri meşru edemez, bu millet de buna izin vermez. Sayın Kılıçdaroğlu bu milleti sokakla korkutacaksa bu millet 15 Temmuz cehennemini yaşamış ve tanklara göğsünü siper etmiş bir millettir. Meşru siyaset içerisinde, milli iradenin tecelligahının TBMM olduğunu bilerek siyaset yapmalıdır. Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının CHP'sinin bilmesi gerekir ki, sandıktan 25 milyon oyla çıkmış iradeyi yok saymak faşizmdir. Adalet sokakta aranmaz, sandığı ve seçimi yok sayan, isyan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, topluma bir anarşizm sunmaktadır."

DSİP Eşsözcüsü mitingi yorumladı: “Kılıçdaroğlu kapsayıcı konuştu”

Kitleleri karşı karşıya getirme

6 milyon kişinin oyunu almış ve mecliste üçüncü grubu oluşturan HDP'nin lideriyle vekillerini tutuklatan Ak Parti yönetimi, 15 Temmuz direnişini istismar ederek, darbe karşıtlarıyla adalet isteyenleri karşı karşıya getirmek istiyor.

Bu, 9 Temmuz Maltepe mitingine karşı 15 Temmuz'da büyük bir kitle toplama çabasının ifadesi. Ancak Adalet Yürüyüşü, Ak Parti seçmenlerinde de sempati ve destek bulmuşken, adalet mitingine katılanlar da darbe karşıtıyken, bu yaklaşım hükümetin aleyhine sonuçlar yaratabilir.

Maltepe'de devasa adalet mitingi

Vatan Partisi: "CHP, ABD güdümlü"

Erdoğan ve Bahçeli'den sonra Adalet Yürüyüşü'ne karşı en sert tepkiyi veren ve karşı kampanyayı yürüten Vatan Partisi'nin genel başkanı Doğu Perinçek, adalet isteyenleri "bonzai çektirilmiş kuzular" olarak nitelendirdi:

"CHP, ya vatanseverlerle birleşecek ve AKP iktidarına rakip olan hükümet seçeneği içinde yer alacaktı, ya da HDP/PKK ve FETÖ ile birlikte ABD-İsrail’in stratejik planında görev üstlenecekti. İkinci yola kararlı olarak girildiği görülüyor. Daha doğrusu CHP, bu yola itilmiştir. CIA şefi Rubin’in rapor ve tivitlerine bakınız, oralarda ne yazılıyorsa, CHP onu yapıyor.

Adalet Yürüyüşü dosyası: Özgürlük istiyoruz!

CHP, ABD güdümünde yenilgi seçeneğinin içine sürülmektedir. Araziye çıkın, milletle konuşun, CHP tabanı dahil halkın içinde büyük tepki var. Çünkü halka bonzai içiremezsiniz!

CHP’nin yürüyüşü, Adalet için yapılan bir yürüyüş değildir. Bu yürüyüş, CHP örgütünü PKK / HDP ve FETÖ ile ittifaka alıştırma yürüyüşüdür. CHP örgütleri ve kitlesi ancak uyuşturularak böyle bir ittifaka razı edilir. O insanları PKK / HDP ve FETÖ mensupları ile kol kola yürütmek, yürüyenlere bonzai çektirmekten başka bir şey değildir. Kendi anasından başka bir koyunun memesine vermek için kuzuların önce başını sallar ve sersemletirler.

Kuzular, HDP/ PKK ile uygun adım yürütülerek sersemletilmek isteniyor."

Adalet yürüyüşü: yetmez ama evet!

(Röportaj) Adalet Yürüyüşü’ne katılanlar ne istiyor?

DSİP: “Herkes için adalet!”

Adalet Zemini'nden basın açıklaması: “Demokrasiye evet, adalete evet”

Aslı Erdoğan ve Erdal Doğan ile röportaj: “Adalet herkes için”

CHP, sokak ve adalet!

Bültene kayıt ol