DSİP: Hüda Kaya'ya özgürlük!

30.04.2024 - 09:51
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin (DSİP) dayanışma mesajı:

Eski HDP milletvekili Hüda Kaya aylardır temelsiz gerekçelerle haksız bir biçimde tutuklu olarak yargılanıyor. Kaya’nın tek “suçu” ise on yıllardır ezilenlerin sesi olmak ve milletvekili olduğu süreçte hak gasplarını kamuoyunun gündemine taşımak. 

Hüda Kaya’yı 28 Şubatçılara, Ergenekonculara, egemenlere ve mevcut iktidara karşı verdiği demokrasi ve özgürlük mücadelesinden tanıyoruz. Hüda Kaya’nın Kürt halkının özgürlüklerini kazanması ve halklar arasında barışın inşa edilmesi için verdiği mücadelenin de tanığı ve yoldaşlarıyız.

Tıpkı Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, Can Atalay, Çiğdem Mater ve diğer tüm siyasi tutsaklar gibi Hüda Kaya da iktidar tarafından toplumsal muhalefeti baskı altında tutmak için rehin alındı. Ancak bu politikalar toplumu sindirmek şöyle dursun öfkemizi ve mücadele azmimizi daha da büyütüyor. Bugün, başta Hüda Kaya olmak üzere tüm siyasi tutuklular serbest bırakılana dek demokrasi ve özgürlük isteyen herkesi hak gasplarına ve hukuksuzluklara karşı daha güçlü bir şekilde ses vermeye çağırıyoruz! 

Hüda Kaya serbest bırakılsın!

Siyasi tutsaklar serbest bırakılsın!

30.04.2024

Bültene kayıt ol