Marksist.org LGBTİ+ Onur Haftası dosyası

25.06.2017 - 10:10
Haberi paylaş

Marksist.org, LGBTİ+ ve Trans onur haftalarının düzenlendiği dönemde, farklı röportajlardan oluşan bir dosyayla karşınızda.

15. kez düzenlenmek istenen Onur Yürüyüşü devlet tarafından yasaklanırken, LGBTİ örgütleri "Alışın, buradayız, gitmiyoruz" diyor.

Onur Haftası dosyamız, Ankara Üniversitesi'nden KHK ile ihraç edilen akademisyen Merve Diltemiz Mol'ün Sosyalist İşçi gazetesinde yayımlanan "Aşkın ve özgürlüğün gücü adına!" başlıklı ana yazısıyla açılıyor.

Kaos GL ve Kaos Q+ Dergi Genel Yayın Yönetmeni Aylime Aslı Demir, kendisiyle yaptığımız röportajda, OHAL uygulamalarının LGBTİ hareketine etkilerini, tüm dünyada sağ popülist otoriter akımların yükselişinin getirdiklerini, farklı baskı türlerine karşı mücadelelerin birleşmesinin önemini, queer teoriyi ve din ile eşcinsellik ilişkisini anlatıyor.

Savaşa, ırkçılığa ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele eden antikapitalist LGBTİ+ aktivist Deniz Deniz ise röportajda hareketin bugünkü durumunu, diğer sosyal adalet mücadeleleriyle kurulan bağları, OHAL dönemindeki uygulamaları ve solun LGBTİ+ hareketinin mücadelesine bakışını anlattı.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği aktivistlerinden Deniz Rojda Tunç de devlet baskısı, transların ve tüm ezilenlerin mücadelesi, göç ve ırkçılık üzerine sorularımızı yanıtladı.

İşte dosyamızdaki yazılar:

Aşkın ve özgürlüğün gücü adına!

(Röportaj) Deniz Deniz: “LGBTİ+ hareketinin görünür olması, sistem için tehlike arz ediyor”​

(Röportaj) Aylime Aslı Demir: “LGBTİ'lerin neşesiyle aşık atabilecek bir akıl yok!”​

(Röportaj) Deniz Rojda Tunç: “Biz ezilenler birleşirsek önümüzde hiçbir engel olamaz”

Bültene kayıt ol