(Video) Batman’da polis belediye önünde halka saldırdı

Kayyum atanmasının ardından, polis ablukasıyla arama yapılan DBP’li Batman Belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişi yaşanan hukuksuzluğu protesto etti.

Belediye binasındaki aramaya tepki gösteren halk, Diyarbakır Caddesi’ne doğru yürüdü.

Yürüyüşü engellemek isteyen polis tazyikli su ve plastik mermilerle halka saldırdı. Saldırıda plastik merminin işaret ettiği bir kişi yaralandı.

Saldırıya karşı direnişe geçen halk, belediye binası önünden ayrılmıyor.

Halk iradesine karşı polis şiddeti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyeleri “Kandil’den alıp milletin iradesine vereceklerini” söylemişti. Gerçek ise tam tersi. Polis kuvvetleri halkı darp ederek belediyelere zorla el koyuyor.

2014’te yapılan yerel seçimlerde Batman’da BDP %52.5 oy alarak belediyeyi kazanmıştı. AK Parti ise %32.8’de kaldı.

Kentte 2014 yazındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş %60 oy aldı. Erdoğan %32 alabildi.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde HDP oyunu %72.58’e yükseltirken, seçimlere Kürt düşmanı bir kampanyayla giren AK Parti’nin oyları eridi ve %18’e düştü.

1 Kasım seçimlerinde ise HDP %68.2, AK Parti %28.4 oy almıştı.

İşte iradesini Kürt siyasetinden yana belirten Batman halkına saldırının görüntüleri:

ilginizi çekebilir

289551_75733
Sefalet çemberini kırmak için direnişe
vladimir-lenin-vector-portrait-8l2moxxxxrqqa1p1
Nisan Tezleri: Marksizm ve hareketten öğrenme stratejisi
1536x864_cmsv2_a6fb91cb-e859-5a46-b1de-956019fdbf6f-9680297
Savaş yolunda