Olayın meydana geldiği gece aynı evin 2’nci katında bulunan kardeşlerin amcası Suat Yıldırım, yaşananları anlattı.
“Muhammet’in vücudu ezilmişti, Furkan’ı ellerime aldım”
DİHABER‘in haberine göre; çocukların alt katta kendisinin de dairenin üst katında kaldığını aktaran amca Yıldırım, olayın saat 01.30 sıralarında meydana geldiğini kaydetti. Zırhlı aracın eve çarptığı vakit uyuduğunu belirten Yıldırım, “Daha sonra insanların bağrışmalarını duydum. Aşağıya indiğimde zırhlı evin salonuna kadar gelmişti. Muhammet’in vücudu ezilmişti. Furkan’ı ellerime aldım. Daha sonra hastaneye doğru gittik” sözleri ile yaşananları anlattı. Olayın hemen ardından polislerin olay yerinden ayrıldığını söyleyen Yıldırım, komşularının kendisine araçtan 4 polisin indiğini aktardığını söyledi.
Yarım saat sonra çok sayıda polisin zırhlı araçlar ile gelerek alanı boşalttığını dile getiren Yıldırım, “Kargaşa çıktı. Millet tepki gösterdi. Polisler aracın freninin patladığı için böylesi bir olayın yaşandığını söylediler. Biz de tepki gösterdik. Hastanenin acil bölümünde de birkaç gencimiz polislere tepki gösterdi. Vali ve beraberindekiler de geç saatte geldiler” dedi.
“Savcı olay yerine gelmedi, aracı çekip götürdüler”
Kardeşinin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdiğini ve şikâyetçi olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, “Emniyette de bir polisin bu olaya karıştığını; fakat açıklayamayacaklarını söylemişler kardeşime. Savcı olay yerine gelmeden polisler gelir gelmez kobra aracı çekip götürdüler. Delil falan bırakmadılar. Kader diyorlar. Ama biz bunun peşini bırakmayacağız” diye konuştu.
Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde devriye gezen polislerin kullandığı akrep tipi zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girmesi sonucu 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın yaşamını yitirmesine tepkiler sürüyor.
“Koruma zırhı yeni ölümlere yol açıyor”
Türkiye İnsan Hakları Vakfı Diyarbakır Temsilcisi Barış Yavuz, Şırnak Silopi’de panzerin 2 çocuğu ezerek öldürülmesine tepki gösterdi: ‘Koruma zırhı’ yeni ölümlere yol açıyor. Yaşanan son olayın bugüne kadar bölge illerinde yaşanan çocuk ölümlerinin etkin araştırılıp, sorumlularına gereken cezanın verilmemesinin sonucu yaşandığını belirterek, “Geçmişte yaşanan ölümlere gereken cezalar verilseydi bugün bu vahim olayı yaşamazdık” dedi.
“Cezasızlık rahatlık getiriyor”
Devletin kolluk güçlerinin akıldışı hareket edemeyeceğini belirten Yavuz, “Bu eylemi gerçekleştiren kişilerin kasten adam öldürmeden yargılanması gerekiyor. Geçmişte yaşanan çocuk ölümlerini etkin bir şekilde araştırıp cezalarını vermezseniz bugün polis bu rahatlıkla davranır. ‘Nasıl olsa ceza almam’ der. Bir koruma zırhı var. Bu ‘kader’ değil, cezasızlığın getirdiği bir rahatlıktır. Polis aracı insanların bulunduğu eve nasıl bu şekilde girebilir. Etkin soruşturmayla olayın yaşanmasında payı olan kişilerin yargılanması gerekiyor” dedi.