KESK’lilere polis saldırısı

Ankara’da OHAL Komisyonu’na yürümek isteyen KESK üyelerine polis biber gazı ve plastik mermi kullanarak saldırdı. KESK’li emekçiler ters kelepçe ile yerlerde bekletildiler.

KHK ile ihraç edilen bir grup KESK üyesi OHAL Komisyonu’na yürümek için Ankara’ya geldiler. Tüm Bel-Sen önünde toplanan KESK üyelerine polis başta “önlüksüz yürüme” şartıyla izin verdiyse de, Kumrular Sokak’ta emekçilerin önü çevik kuvvet tarafından kesildi.

Burada açıklama yapmak isteyen KESK’lilere polis biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Sümer 2 Sokak’a kadar uzaklaştırılan KESK üyeleri, polis tarafından gözaltına alındı. Ters kelepçe ile uzun süre yerde bekletilen yaklaşık 15 KESK üyesi “İşimizi geri istiyoruz” sloganları attılar. Eylemi görüntüleyen Seyr-i Sokak ekibinden video aktivisti Oktay ince de gözaltına alındı.

ilginizi çekebilir

000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze
Marksizm2026_Brosur_iki renk_BASKI-1
Marksizm 2026: Savaşa, iklim krizine ve aşırı sağa karşı küresel direnişi inşa edelim
roni
Marksist olmanın müthiş heyecanı