İZBAN işçileri greve gidiyor

Demiryol-İş sendikası, işverenle toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine grev kararı aldı.

Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş İzmir Şubesi çalışanları ile İZBAN arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

İki kurum arasında daha önce de patlak veren toplu iş sözleşmesinin görüşmeleri 6 Haziran’dan bu yana devam ediyordu. Yoğun görüşmeler sonrasında sendika ile İZBAN arasından mutabakat çıkmadı.

Yaşanan sürecin ardından iki taraf arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle Demiryol-İş, grev kararı aldı.

İZBAN bünyesinde makinistler, istasyon operatörleri, gişe çalışanları, bakımcılar olmak üzere toplamda 340 personel iş bırakacak. Gerçekleştirilecek grev için sendika 8 Kasım tarihini belirledi.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-06-20 at 14.22
Ankara Onur Yürüyüşü tüm engelleme çabalarına rağmen yapıldı
pers kapak
Perspektifler - Şenol Karakaş anIatıyor
123946
Öğretmenler grevde: “Hak diyenin ağzına vurulmamalı, yol açanın yolu kesilmemelidir!”