Darbeci Bahçeli

28.08.2015 - 16:29
Yıldız Önen
Haberi paylaş

MHP lideri Devlet Bahçeli sıkıyönetim çağrısı yaptı. Memleketin elden gittiğini düşünüyor Bahçeli muhtemelen. Vatan elden gidiyorsa, vatanın asli sahiplerinin göreve çağrılması milliyetçiliğin şanındandır!

Bunların asıl şefleri de öyleydi. Alparslan Türkeş de, MHP’nin kurucu führeri olarak, 12 Eylül darbesinin ardından kendilerinin hapiste fikirlerinin iktidarda olduğunu söylemişti.

Faşist partinin sıkıyönetim çağrısı yapması, bu partinin olağan, sağcı, otoriter burjuva partilerinden nasıl bir farka sahip olduğunu ortaya seriyor. Sıkıyönetim, mülki idarenin o bölgedeki en yüksek askeri otorite kimse ona devredilmesi, kısacası idarenin askerileştirilmesi demektir. Bir siyasi partinin, siyasal iktidarı orduya devretme çağrısı yapması, o partinin siyasi hedeflerini ve karakterini açığa sermeye yeter.

MHP’liler esasında memleketin elden gitmediğinin farkında, Bahçeli durumu çok net ve yakından biliyor, iki haftadır süren savaşın düşük yoğunluklu bir savaş, en azından Kürt hareketi açısından tırmandırılmak istenmeyen bir çatışma düzeyinde olduğunun farkında. Kamu düzeninin bozulmadığını da biliyor, insanlar batıda işlerinde güçlerindeler, tatiller hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Sadece 200’e yakın Kürt şehir, kasaba ya da ilçesinde olağanüstü hal var. Bunun da temel nedeni, devletin Kürtlere karşı uygulamayı alışkanlık haline getirdiği şiddet.

Çatışmalar düşük yoğunluklu seyretmesine rağmen Bahçeli’yi sıkıyönetim çağırmaya iten gerçek neden, MHP’nin Kürt düşmanı faşist bir parti olması. Kürtlere karşı başlayan savaşın, Sri Lanka modelini hayata geçirme ihtimali Bahçeli ve kurmaylarını heyecanlandırıyor. Erdoğan ve AKP’yi savaşı sonuna kadar götürme, son PKK’lıya kadar Kürt hareketinin aktvistlerini imha etme politikasına sahip çıkma konusunda yetersiz bulan Devlet Bahçeli, bu konuda sonuna kadar güvenebileceği orduyu göreve çağııyor.

MHP için siyasal alanın tümden tasfiyesi sorun teşkil etmiyor. MHP zaten siyasal alanı, tüm özgürlükleri tasfiye etmek için örgütlenen özel bir örgütlenme. Kapitalizm, adını hiç kimsenin bilmediği amatör bir ressamdan Almanya’nın başbuğluğuna bir kaç senede yükselebilmiş bir diktatörü yaratma ve şekillendirme yeteneğine sahip. Ressamın adı Hitler. Nazi deneyimi, Türk faşistleri açısından sonsuz bir ilham kaynağı. Devlet Bahçeli Hitler’den ilham almaya devam ediyor. Derdi, TBMM’ye 80 milletvekili sokan HDP’nin kökünün kazınması.

“MHP faşisttir, kapatımalıdır!” dediğimizde, bizi eleştirenler, burjuva siyaset alanında faşist bir partinin ne anlama geldiğini Devlet Bahçeli’nin sıkıyönetim çağrısıyla birlikte bir kez daha düşünseler iyi olur.

Yıldız Önen

[email protected]

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol