Demirtaş'tan elinizi çekin

12.03.2015 - 12:03
Yıldız Önen
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş çok sayıda televizyon kanalına çıktı, gazeteler Demirtaş’a sayfalarını ayırdı.

Demirtaş da tüm bu fırsatları çok başarılı bir şekilde kullandı. Televizyonlarının başında konuşmalarını izleyenler etkilendi Demirtaş’ın anlattıklarından ve anlatma şeklinden.

Bu başarı, yaklaşık yüzde 10’luk bir oy almasıyla sonuçlandı Demirtaş’ın.

Sonra, Kobanê’de IŞİD saldırganlığı başladı. IŞİD, Kobanê’nin merkezine kadar istila etti.

Erdoğan “PKK eşittir IŞİD” açıklamasını yapmakla kalmadı, Kobanê’nin ha düştü ha düşecek olduğunu da açıkladı.

IŞİD güçleri Kobanê’nin merkezini işgal etmek üzereyken ve Erdoğan kibirli açıklamalarıyla Kürt halkının sinirlerini tırmandırırken, HDP, haklı olarak, kitlelerin sokağa çıkması için çağrı yaptı. Ve bu çağrıyı yine doğal olarak Selahattin Demirtaş ve HDP MYK üyeleri birlikte yaptı. Çağrı, yakıp yıkmayı değil, Kobanê’yle dayanışmayı amaçlıyordu.

O gün bugündür, hükümet yetkilileri, Selahattin Demirtaş’a kelimenin tam anlamıyla gıcık oluyorlar.

Buldukları her fırsatta Demirtaş’ı yıpratmaya çalışıyorlar.

Son olarak Bülent Arınç, aslında Demirtaş’ın çözüm sürecini engellemek istediği açıklamasını yaptı.

“Pes” diyesi geliyor insanın.

Daha önce de “hükümete yakın” gazetecilerden birisi, Demirtaş’ın ABD’de yaptığı gezide farklı bağlantılar kurduğunu açıklamıştı.

Buna ise “pes” demek hafif kaçar.

Bu yaklaşımlar, seçime endeksli, hayatlarında seçimden, seçimlerde oy almaktan başka bir şey düşünmeyen siyasilerin tek kelimeyle özetlemek gerekirse, terbiyesizliği. Evet! Demirtaş gibi Kürt hareketinin en önemli temsilcilerinden birisinin çözüm sürecini bozmaya çalıştığını iddia etmek için, terbiyesizliği politik kurnazlığın kaçınılmaz parçası hâline getirmiş olmak gerekir.

Demirtaş’ın prestijini yıkmak istiyorlar. Çünkü Demirtaş, HDP’nin seçimlerdeki en önemli silahı. Prestijini yıkmak için de toplumsal onayı yüksek olan çözüm sürecini engellemek istediği yalanını söylüyorlar.

Buna kim inanır? Bülent Arınç ve AKP’liler açısından bunun önemi yok. Bir kişi bile inansa yeter onlara. Bir oy bir oydur!

AKP’lilerin anlamadığı şu: Çözüm sürecinde ısrar, AKP’yi övmek anlamına gelmiyor, AKP’yle mücadeleyi ertelemek anlamına da gelmiyor, AKP’ye güvenmek anlamına hiç gelmiyor.

Demirtaş hem çözüm süreci için çalışıyor hem de mücadele ediyor.

Anlamıyorlar ve boşuna saldırıyorlar: çözüm sürecinin kendisi de bir mücadele süreci. Demirtaş bu mücadelenin simgelerinden birisi. Yıpratmanız o kadar kolay değil. Yıprattığınızı düşünürken ne kadar yıprandığınızı seçim akşamı hep beraber göreceğiz.

Yıldız Önen

[email protected]

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol