Ankara: Esat - Eryaman Davası’nda savcı değişti

25.05.2023 - 16:00
Haberi paylaş

Sistematik transfobik saldırılara uğramış ve yaşadıkları yerlerden taşınmaya zorlanmış trans seks işçilerinin uzun süredir sürdürmüş olduğu adalet mücadelesi olan Eryaman-Esat davasının onuncu duruşması bugün (25 Mayıs) Ankara Adliyesi'nde görüldü. 

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, Pembe Hayat Derneği, 17 Mayıs Derneği, ÜniKuir Derneği, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği'den avukatlar ve LGBTİ+ aktivistleri duruşmaya katıldı. 

14:00'de başlayacak davayı 1 saat bekledikten sonra savcının değiştiği bilgisi geldi. Yıllardır süren davada, karara bu kadar yaklaşmışken ve savcı mütalaasını bekliyorken  savcının değişmesi sürüncemede bırakılan hayatları bir kez daha tek başına bıraktı. 

Hakim önceki duruşmada sunulan ek raporun yetersiz olduğunu söylerken Avukat Senem Doğanoğlu araya girerek, ek raporun karar vermeye yeterli olduğunu sanıkların birbirleriyle irtibatlarının olduğunun tespitini içerdiğini ve dosyanın mütalaa aşamasında olduğunu belirtti. 

Yeni savcı, bilirkişi ve ek bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu, Yargıtay’ın bozma ve ara kararlardaki eksikliklerin tam olarak karşılanmadığını belirterek eksikliklerin giderilmesini talep etti. 

Sonraki duruşma 5 Temmuz 2023 saat 14:00’de görülecek.

(Pembe Hayat)

Bültene kayıt ol