Kadıköy'de coşkulu kadın eylemi

06.03.2021 - 16:10
Haberi paylaş

İstanbul'da ilk 8 Mart birleşik gösterisi, polisin Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve gökkuşağı bayraklarının alana girişini engelleme girişimlerine rağmen coşkuyla gerçekleşti.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu'nun çağrısıyla Kadıköy'de buluşan kadın grupları birçok noktadan sloganlarla Kadıköy İskele Meydanı'na yürüdü.

Polis, Beşiktaş iskelesinin karşısından meydana girmek isteyen Boğaziçi Üniversitesi kortejini durdurdu. Hem Boğaziçi direnişi korteji olması hem de LGBTİ+ mücadelesinin simgesi olan gökkuşağı bayraklarının taşınmasını gerekçe göstererek alana girişlerine izin vermedi. DSİP'li kadınlar da aralarında bulunduğu bazı göstericiler Boğaziçi kortejinin yanında durarak baskıyı protesto etti. Eylem alanın içindeki kadınlar da 'Aç aç barikatı aç' sloganlarıyla polis barikatına yüklendi. Kadınların protestosu sonucu Boğaziçi korteji ve yanında duran kadınların İskele Meydanı'na tek tek girişi sağlandı.

Alanda ise özellikle genç kadınların başını çektiği coşkulu topluluk şarkılar, danslar ve sloganlarla cinsiyetçiliği protesto ederek, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

İstanbul'daki diğer gösteri 8 Mart akşamı Beyoğlu'nda gerçekleşecek. Feminist Gece Yürüyüşü inisiyatifi saat 19:00'da buluşma çağrısı yapıyor.

Bültene kayıt ol