'Kadın cinayetlerini durdur, İstanbul Sözleşmesi'ni uygula!'

30.12.2020 - 18:04
Haberi paylaş

2020 senesi, kadın cinayetleri ve bunlara öfke ile bitiyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de kadınlar sokağa çıktı.

İstanbul'da Kadıköy'de 'İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula' kampanyasının çağrısıyla buluşan yüzlerce kadın eylem yaptı.

Kadın cinayetlerinin politik olduğunun kabul edilmesini, aile ve anneliğin kutsandığı kürsülerin bu cinayetleri teşvik eden söylemler olduğu ve devletin sorumluluklarını yerine getirmediğini vurgulandı

İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasında geri adım atmayacaklarını bir kez daha inatla ve kararlılıkla dillendiren kadınlar, dünyada büyüyen ve sokakları bırakmayan eylemlerle dayanışmalarını da dile getirdi.

İzmir'de kadın örgütlerinin çağrısıyla yapılan eylemde 'Kadın cinayetlerini önle, İstanbul Sözleşmesi'ni uygula' pankartı taşındı.

Katledilen Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez'in şahsında erkekler tarafından katledilen kadınlar anılarak, bu cinayetleri yaratan siyasi ortamın değiştirilmesi için mücadele çağrısı yapıldı.

Ankara'da Çankara Belediyesi önünde yapılan eylemde Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk'un bir gün içinde katledilmesine, kadın cinayetlerini önlemek yerine bunları adeta teşvik eden politikaların sebep olduğu belirtilerek  “Kadın cinayetleri politiktir” sloganı atıldı.

Bir günde üç kadın cinayeti: Aylin Sözer, Selda Taş ve Vesile Dönmez isyanımızdır!

Bültene kayıt ol