Bir günde üç kadın cinayeti: Aylin Sözer, Selda Taş ve Vesile Dönmez isyanımızdır!

29.12.2020 - 19:25
Haberi paylaş

Kadın cinayetleri devam ederken İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284 sayılı kanunun uygulanmamasına karşı 30 Aralık Çarşamba günü saat 19.00’da Kadıköy Eminönü İskelesi önünde eylem yapılacak.

İstanbul'da özel bir üniversitede öğretim üyesi olan Aylin Sözer, Kemal Delbe tarafından yakılarak katledildi. İstanbul’un Maltepe ilçesinde meydana gelen kadın cinayeti, öğle saatlerinde Aylin Sözer'den haber alamayan kardeşlerinin durumu polise bildirmesiyle ortaya çıktı. Failin önce Sözer’in boğazını kestiği ardından da üzerine yanıcı madde dökerek ateşe verdiği anlaşıldı.

Malatya'da çok sayıda suçtan sabıka kaydı bulunan Mehmet Taş isimli erkek, evli olduğu Selda Taş’ı ateşli silahla başından vurarak katletti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, ağır yaralanan kadını ilk müdahalenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Selda Taş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Fail erkek ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Antep'te Vesile Dönmez önce oğlu tarafından evinde rehin alındı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerce ikna edilmeye çalışılan erkek, balkona kaçan annesini pompalı tüfekle başından vurarak katletti.

6284 sayılı kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’ni ne zaman uygulayacaksınız?

Sadece bugün üç kadın erkekler tarafından katledilirken, ülkede adeta bir kadın katliamı varken, yetkililer hâlâ 6284 sayılı kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’ni etkin bir şekilde uygulamamaya direnmekte ve pişkince başsağlığı dilemek dışında hiçbir adım atmamaktadır.

Kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284 sayılı kanunu uygulamamaya hatta kaldırmaya çalışan, koruma talep eden kadınlara koruma kararı vermeyen, koruma kararlarını uygulamayan, üstüne kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele eden kadınları hedef alanların ne kadın düşmanı söylemleriyle ne de cinsiyetçi politikalarıyla barışacağız.

Kadınların hayatları üzerinde tahakküm kurabileceğini sananlara, kadınların haklarını elinden almaya çalışanlara karşı isyanımız ve mücadelemiz asla bitmeyecek. Kadın cinayeti bile diyemeden yayınladığınız baş sağlığı metinlerine inanmıyoruz. Aylin Sözer Selda Taş, Vesile Dönmez ve öldürülen bütün kadınlar için sesimizi yükseltmek üzere 30 Aralık Çarşamba günü saat 19.00’da Kadıköy Eminönü İskelesi önünde bir araya geliyoruz.

Aylin Sözer'in ailesinden duyuru

Bültene kayıt ol