Taşeron işçiler yeni yıla kadro talebiyle giriyor

31.12.2017 - 13:36
Haberi paylaş

Taşeron İşçileri Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği bugün İstanbul'da yaptığı bir basın açıklamasıyla, KHK ile getirilen taşeron işçilere kadro düzenlemesinin milyonlarca taşeron işçinin talebini karşılamadığını ilan etti.

Eminönü'nde Nimet Abla milli piyango bilet gişesi önünde yapılan eylemde, piyango bileti şeklinde "KHK taşeron piyangosu, ayrımsız şartsız kadro" yazılı pankart taşındı. Böylelikle, KHK ile getirilen düzenlemenin taşeron işçilere "piyango" olarak kadro getirebileceği vurgulandı.

Dernek adına konuşan Cemal Bilgin, daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları hatırlattı; kendilerinin de bakanlarla ve başbakanla yaptıkları görüşmelerde hepsinin farklı bir şey söylediğini, KHK ile getirilen düzenlemenin ise taşeron işçilerin güvenceli çalışma taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti. Bilgin, ayrımcılık olmadan, sınavsız şartsız tüm taşeron işçilere kadro istediklerini belirtti.

Taşeron işçiler, kıdemlerinin ne olacağıyla ilgili belirsizliğin sürdüğünü, devletin kıdem için taşeron firmalara ödeme yaptığını, kendilerine verilmezse bu paranın şirketlere kalacağını söylediler.

Eyleme DSİP üyeleri de katılırken, yılbaşı tatili sebebiyle çevrede bulunan çok sayıda yurttaş da taşeron işçilere destek verdi.

(Video) Emek Forumu'ndan sesler

Kitle adına basın açıklamasını SES Aksaray Şube Eş Başkanı Güneş Cengiz okudu.

En zor işleri en ucuza yapan taşeron işçilerin hakları için yıllardır mücadele ettiklerini belirten Cengiz, 24.12.2017 tarihinde yayınlanan KHK'da taşeron işçilerin büyük kesiminin kapsam dışı bırakıldığını dile getirdi.

"Kadro" vaadiyle çıkartılan KHK'nın sonunda taşeron işçilerin bir bölümünün işsiz kalacağını söyleyen Güneş Cengiz, kadroya alınacakların da iş güvencesinin olmayacağını ifade etti.

Ayrıca, işçilere şu ana kadar açtıkları davalardan vazgeçmenin dayatıldığını söyleyen Cengiz, gerçek kadrolu iş istediklerini belirtti.

Emek Forumu’ndan birleşik mücadele ve örgütlenme çağrısı

Bültene kayıt ol