Çiğli Belediyesi işçileri: İrademizi gasp ettirmeyeceğiz

22.01.2023 - 10:30
Haberi paylaş

Genel-İş İzmir 8 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Çiğli Belediyesi’nde Genel-İş Genel Merkezi tarafından 3 işyeri temsilcisinin görevden alınmasına işçiler tepki gösterdi. Yapılan eyleme DSİP üyeleri de katıldı.

Çiğli Belediyesi şirketi ÇİBEL AŞ’de çalışan işçiler, Nisan ayında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandığını, asgari ücrete yapılan zam sonrası ücretlerinin asgari ücret altında kaldığını belirterek ek zam talebiyle eylemlere başlamış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bayraklı’da katıldığı programda da seslerini duyurmak istemişti. Burada yaşanan arbede gerekçe gösterilerek işyeri temsilcileri Ali Bingöl, Cenan Ünal ve Yusuf Aydın Genel-İş tarafından görevden alındı.

Görevden alınma kararına ilişkin Çiğli Belediyesi işçileri bugün Karşıyaka’da bulunan Genel-İş İzmir 8 Nolu Şube binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Genel-İş irademe dokunma” ve “Geçinemiyoruz” yazılı pankartlar açan işçiler sık sık, “İrademi teslim alamazsın”, “Şube istifa”, “İşbirlikçi şube istemiyoruz”, “İş ekmek özgürlük”, “Birleşen işçiler asla yenilmez” sloganları attı.

Basın açıklamasını görevden alınan temsilcilerden Cenan Ünal okudu. “Bugün burada bir araya gelmemizin nedeni, işçilerin iradesiyle seçilen işçi temsilcilerinin görevden alınmasına karşı irademizi gasp ettirmeyeceğiz demek içindir” diyen Ünal, işçi ve emekçilerin sadece ücret için değil, gerçek demokrasi için de mücadele verdiğini söyledi.

Ünal, “Sendikamız gerçekten demokrasiyi savunuyorsa kendi iç demokrasisini de tesis etmelidir. İrademizin gaspıyla karşı karşıya bırakıldık. Yüz kızartıcı bir suç işlemişiz gibi bir gece kararıyla görevden alındık. Ne görevden alınan arkadaşlarımızın ne de üyesi işçilerin haberi olmadan, bu nasıl demokrasi? Bu nasıl bir sendikacılık?” diye sordu.

Ünal son olarak şunları söyledi; “Asıl sorgulanması gereken şudur; Genel-İş İzmir 8 No’lu şube 10 aydır işyerlerine, işçinin içine gelmiyor. Şubeye üye olan iki büyük işyeri Karşıyaka ve Çiğli belediyeleri ikisi de asgari ücretin altında kaldı. İşte esas disipline söz konusu olacak uygulamalar bunlardır. Ancak görevden almayın. İşçilerle, şube yöneticilerinin koşullarını eşitleyin ve kongreye götürün, biz onları nasıl görevden alıyoruz görün. İşçi iradesini sahip çıkıyor, çıkacaktır. Kimse kendi koltuğunu sağlamlaştırmak üzere ekmekle oynamasın.”

Bültene kayıt ol