İşçiler sokakta: Kıdem tazminatıma dokunma!

29.06.2020 - 14:16
Haberi paylaş

Türk-İş ve DİSK, kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı 81 ilde eylem yaptı.

Geçen hafta birçok fabrikada Türk-İş üyesi işçiler eylem yapmış, konfederasyon yönetimi ise iktidara genel grev uyarısında bulunmuştu. Bugünse bütün illerde merkezi noktalarda kitlesel basın açıklamaları gerçekleşti.

"Kıdem tazminatıma dokunma" pankartlarının taşındığı eylemlerde "Kıdem Fonu kabul edilmez", "Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir", "Şalter inecek bu iş bitecek", "Genel grev genel direniş" sloganları öne çıktı.

DİSK ise örgütlü birçok fabrikada ve bazı illerde merkezi noktalarda kitlesel basın açıklamaları yaparak iktidarı protesto etti. 

İki sendikal konfederasyon ayrı eylemler düzenlese de "Kıdem tazminatıma dokunma" sloganı işçilerin ortak vurgusu oldu.

Daha önce "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" adı altında kıdem tazminatıyla ilgili yasayı getireceklerini ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sendikalardan yükselen genel grev seslerinin ardından işçilerden yana olduğunu ileri sürmüş ve şöyle devam etmişti: 'İşveren örgütleri ile işçi sendikaları bu sorunu kendi aralarında çözsün'

Bu sözlerin ertesi günü son yılların en yaygın ve kitlesel eylemlerinden biri gerçekleşti. İşçiler, iktidardan kıdem tazminatı fonu ya da "Tamamlayıcı Emeklilik" gibi mevcut kazanımları yok eden politikalardan vazgeçtiğini ilan etmesini istiyor.

Bültene kayıt ol