Cargill işçileri Flormar işçileriyle buluştu

17.09.2018 - 09:34
Haberi paylaş

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Cargill işçilerinin İstanbul’a yürüyüşü sürüyor. Cargill işçileri, Gebze’de direnişte olan Flormar işçileri tarafından karşılandı.

Bursa Orhangazi’de bulunan Cargill fabrikasında çalışan ve Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan işçiler, İstanbul’a yürüyüşleri esnasında Gebze’de direnişte olan Flormar işçileriyle buluştu.  Dün (16 Eylül), yürüyüşlerinin dördüncü gününd Gebze’ye varan Cargill işçilerini Flormar işçileri karşılarken, Tuzla Organize’de bulunan ve sendikalı oldukları için işten çıkarılan Bilgin Tekstil işçileri de Cargill işçilerine destek verdi. Gebze Meydanı’na yürüyen işçiler “Flormar işçisi yalnız değildir”, “Cargill işçisi yalnız değildir” sloganlarına ek olarak 3. Havalimanı direnişine de “İnşaat işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla selam yolladılar.

Evrensel’in haberine göre Gebze Meydanı’nda Cargill işçileri adına konuşan Suat Karlıkaya: “Flormar işçisinin mücadelesi yoktur, Cargill işçisinin mücadelesi yoktur, Türkiye işçi sınıfının mücadelesi vardır. İşçi sınıfı ayağa kalkarsa oturması zordur, işçi sınıfını ayağa kaldırmak boynumuzun borcudur, çocuklarımızın geleceğidir. bunu herkes bilecek, patronlar bilecek. Çocuklar iyi yaşasın diye babalar direniyor, anneler direniyor, hepimiz direneceğiz. Biz bir gelecek inşa ediyoruz bunu herkes bilecek” şeklinde konuştu ve “Bize üzülmeyin, biz yaptığımız işten onur duyuyoruz” dedi.

Cargill işçileri bugün Kartal Meydanı’na ulaşacak, gece orada konakladıktan sonra Salı günü Cargill Genel Müdürlüğü’ne varacaklar ve 21 Eylül Cuma gününe kadar orada konaklayacaklar.

Bültene kayıt ol