İzmir'de KHK ile ihraçlara tepki: “Barış akademisyenleri onurumuzdur”

10.07.2018 - 13:59
Haberi paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bugün yapılan eylemde ihraçlara ve KHK'lara tepki gösterilerek "Umut ihraç edilemez! Barış akademisyenleri onurumuzdur" denildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) çalışan 'Barış için Akademisyenler' imzacısı akademisyenler de son çıkarılan KHK ile üniversiteden ihraç edildiler.

İhraç edilen akademisyenler bir yıl önce, barış imzasından 18 ay sonra açığa alınmışlardı. Kendilerini açığa alan rektör Adnan Kasman'ın da aynı KHK ile ihraç edildiği biliniyor.

KESK, TMMOB ve İzmir Tabip Odası'nın çağrısıyla DEÜ rektörlük önünde buluşan yüzlerce kişi, KHK'lara ve barış isteyen akademisyenlerin ihraç edilmesine tepki gösterdi, barış talebinin suç olmadığını bir kez daha haykırdı.

Protestoda KESK İzmir şubeleri, Eğitim-Sen ve Türk Tabipler Birliği'nin merkez yöneticilerinin yanı sıra, HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Ahmet Şık ile CHP milletvekil Kani Beko ve bir önceki dönemin CHP milletvekilleri Musa Çam ve Zeynep Altıok da vardı.

Çağrıcılar adına yapılan konuşmalarda barış talebinden vazgeçilemeyeceği, bu konuda hala taraf olunduğu vurgulanan ortak noktaydı. Akademik ifade özgürlüğünden adalet talebinin savunulmasına değin haklarımızdan geri adım atılmayacağı da belirtildi.

Dayanışma ve mücadele mesajlarıyla protesto eylemi sonlandırıldı.

İzmir'den gerçekleşen ihraçlar şöyleydi: Aydın Arı, Ayşen Uysal, Cem Terzi, Dilek Karabulut, Emel Yuvayapan, Erkin Başer, Halil Resmi, Halis Ulaş, İzge Günal, Özer Yersüren, Serap Sarıtaş ve Yeşim Edis.

Barış İçin Akademisyenler: “Yaşam, adalet, barış ve eşitlik için bilim”

Bültene kayıt ol