(Video) HDP vekil adayı Diren Cevahir Şen: “Artık bu memlekete barış gelsin istiyorum”

02.06.2018 - 09:08
Haberi paylaş

İstanbul’da “Umuda, barışa, Demirtaş’a” başlığıyla düzenlenen seçim toplantısında HDP’nin Kırklareli’nden milletvekili adayı Diren Cevahir Şen de konuşmacı olarak yer aldı.

Hem ekoloji aktivisti hem de feminist olan Diren Cevahir Şen, AKP iktidarında sermaye sınıfının yaşam alanlarımıza saldırdığına dikkat çekerek, farklı farklı yerlerde doğa talanının sistemli bir biçimde örüldüğünü belirtti.

Kapitalizmin gölgesini satamadığı ağacı kestiğini hatırlatan Diren Cevahir Şen, meselenin yalnızca bu iktidardan kurtulmak olmadığını, yaşamı ve gezegeni daha da önemseyen programıyla HDP’nin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Kadın cinayetlerine dikkat çeken Şen, kıyafetlerinden ve yaşam tarzlarından ödün vermeye zorlandıklarını söyledi, “geceleri de sokakları da meydanları da istiyoruz” taleplerinin hâlâ geçerliliğini koruduğunu ifade etti.

Diren Cevahir Şen şöyle dedi:

“Ben erkek egemen düzene bir tekme atmak istiyorum, yıkmak istiyorum orayı. Hem bunun için kendi başıma bu kadar uğraşıyorum, bir yandan da bunun için aday oldum, bir taş da ben atayım diye. Bana böyle bir görev düştü, ben de seve seve kabul ettim.

Umarım memleketin, hayatın, dünyanın değişimine küçücük de olsa bir katkım olur. Hem kadınlar hem de kendi taleplerini dile getiremeyen hayvanlar ve ağaçlar adına buradayım.

Tabii ki artık barış gelsin istiyorum. Bu memlekete barış gelsin, Kürtler kendi dillerini konuşabilsinler, özgür olsunlar istiyorum.

Benim için hassasiyet noktalarından biri de gayrimüslim azınlıkların haklarıdır. Bu memlekette en kriz anlarında önce Ermenilere küfredilir, Ermeni okullarının duvarlarına yazı yazılır. En naif, en mağdur, en kırılganımız kimse egemenler, iktidar ve devlet onlara saldırır. Ermeniler, Yahudiler, Rumlar, Ezidiler, Aleviler de özgürleşsin diye şu kadarcık bir katkımız olursa ne mutlu bana.”

İstanbul'da “Umuda, barışa, Demirtaş'a” diyenler yola çıktı

Bültene kayıt ol