Şeker fabrikaları özelleştiriliyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bir açıklama yaparak Türkşeker’in 14 fabrikasının özelleştirilmesi için ihale sürecinin başladığını duyurdu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (Türkşeker) ait bazı fabrikaların özelleştirilmesine yönelik yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, Türkşeker’in, özelleştirmeye hazırlanmak amacıyla 2000 yılında özelleştirme kapsamına, 2008’de ise özelleştirme programına alındığı anımsatıldı.

Özelleştirme Yüksek Kurulunun belirlediği strateji çerçevesinde özelleştirme hazırlık çalışmalarının tamamlandığı ve bazı fabrikalar için ihale ilanı aşamasına gelindiği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda Afyonkarahisar, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat olmak üzere 14 fabrikanın özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatıldığına yer verildi.

İhale şartnamelerine konulacak maddeler kapsamında fabrikaların özelleştirildikten sonra, bulundukları ilde üretime devam etmesine yönelik olarak, şartnamede hükümlerin yer alması bekleniyor. Ayrıca fabrikalara satış yapan çiftçiler, özelleştirmeden sonra, satış yapmaya devam edebilecek. Şartnamelerde çalışanların durumu da yer alacak. Buna ilişkin olarak, çalışanların fabrikada devam edebileceği veya 4B kadrosuna geçiş yapabileceği ifade ediliyor.

ilginizi çekebilir

BAYRAMPAŞA-OLAYI-AÇIKLAMASI
Kürt halkına yapılan zulümden hamile bir kadının karnına atılan tekmeye: Aynı hikâye, aynı cezasızlık 
1752784937_kurdistan24
Süveyda: devrimin son kalesi
WNZS3X5D7BJJLA5AUDERGFSRQQ
‘Siyonizm yenilecek ve tüm suçlularından hesap soracağız’