Irkçılar yalan söylüyor: Suriyeli mültecilerde suç oranı düşük

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı veriler, Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı saldırıların örgütlenmesine zemin hazırlayan argümanların yalan olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Önceki gece sosyal medyada yayılan ırkçı argümanlarla birlikte, Ankara’da faşist grupların öncülüğünde Suriyelilere yönelik saldırı düzenlenmişti. Saldırıların kaynağı çoğu zamanki gibi asılsız olan “beş yaşındaki bir çocuğa tecavüz” söylentisiydi.

İçişleri Bakanlığı tarafından saldırılar üzerine yayımlanan açıklamada, Suriyeli mültecilerin karıştıkları olayların Türkiye’deki toplam asayiş olaylarına oranı 2014-2017 yıllarında yıllık ortalama yüzde 1,32 olduğu belirtildi. Suriyelilerin Türkiye nüfusa oranı %5’e yaklaşırken, bu oran, mültecilerin asayiş oranlarına diğer Türkiyelilere göre çok daha az karıştığını gösteriyor.

ilginizi çekebilir

images (7)
DSİP: Asıl terörist NATO’dur, gözaltılar serbest bırakılsın!
WhatsApp Image 2026-06-22 at 19.59
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’yla üç şehirde dayanışma
dsip gorsel
DSİP'ten dayanışma mesajı: Direnen öğretmenlerin yanındayız