15 günde neler oldu?

07.09.2023 - 12:50
Haberi paylaş

Cumartesi Anneleri’ne polis saldırısına soruşturma izni yok!

İstanbul Valisi Davut Gül, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararlarına rağmen Galatasaray Meydanı’na çıkmaları engellenen Cumartesi Anneleri’nin 943. hafta buluşmasında gözaltına alınmaları hakkındaki suç duyurusu kapsamında yargılanması istenen polisler için soruşturma izni vermedi. Gül’ün soruşturma izni vermemesi nedeniyle savcılık  adli soruşturma yürütemeyecek. Gül, polisler hakkında disiplin soruşturması açılmasına da gerek olmadığına ve dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verdi. 

Kararın, Cumartesi Anneleri hakkında savcılık tarafından başka bir takipsizlik kararı verildiği güne denk gelmesi dikkat çekti. 943. hafta buluşmasında gözaltına alınan 17 kişi hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Temmuz 2023 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

---

Meral Akşener seçim sonuçları için Kılıçdaroğlu’nu suçladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyon Kocatepe’de düzenlediği mitingde yaptığı açıklamalarla gündemi değiştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için, "İki arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım" diyen Akşener "Kendisine kariyer kovalayanlar için harcayacak mesailerimiz yo." dyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Gelecek mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ittifak sistemiyle girilmemesini savunan Akşener, muhalefetle prensiplerde anlaşamadıkları her ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurdu. 

---

Enflasyon tırmanırken yoksulluk büyüyor!

Ağustos ayı enflasyon oranları açıklandı. TÜİK’e göre Ağustos’ta aylık enflasyon %9,09 olurken yıllık enflasyon ise %58,9. Bağımsız akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise aylık enflasyon %8,59 ölçülürken yıllık oran ise %128,05! İki oran arasındaki fark bir kez daha TÜİK verileri üzerinde şüphe uyandırdı.

ENAG’a göre en büyük artış %26,12 ile sağlık harcamalarında yaşanırken bunu %21,56 ile haberleşme harcamalarındaki yükseliş takip etti. Yine ENAG’a göre Ocak-Ağustos 2023 enflasyon oranı ise %83,96 oldu. TÜİK verilerine göre ise en çok artış %16,61 ile ulaşım harcamalarında.

Bültene kayıt ol