Kızılay çadırları depremzedelere dağıtmak yerine satmış

27.02.2023 - 04:19
Haberi paylaş

Kızılay'ın bedelsiz dağıtması gereken çadırları Ahbap'a ve bölgeye sahra eczaneleri kurmak isteyen Türk Eczacılar Birliği'ne parayla sattığı ortaya çıktı. Sosyal medyada Kızılay'a tepki yağdı.

Maraş depremlerinin üçüncü günü deposundaki çadırları bölgeye göndermeyip Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği'ne parayla sattığı ortaya çıkan Kızılay'a sosyal medyada tepki büyüyor.

Ahbap Derneği, Kızılay'ın kendilerine çadır sattığı iddialarına ilişkin bir açıklama yayınlayarak, "Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik" demişti.

Bu paylaşımdan birkaç saat sonra bölgedeki depremzedelere yardım için sahra eczanesi kurmak isteyen Türk Eczacılar Birliği de büyük çadır tedariki konusunda Kızılay'dan yardım istediğini ancak Kızılay'ın çadırları tanesi 140 bin TL'den kendilerine sattığını açıkladı.

Twitter'dan paylaşım yapan kullanıcılar depremzedelere gitmesi gereken çadırların depolarda tutulup parayla satılmasına tepki gösterdi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise çadır ticaretini savundu, yaptıklarının “ahlaki” ve “akılcı” olduğunu ileri sürdü.

Bültene kayıt ol