Yıktırmayacağız: Kamp Armen'de direnişin ikinci günü

07.05.2015 - 13:56
Haberi paylaş

Dün sabah saatlerinde iş makinelerinin girdiği Kamp Armen’de (Tuzla Çocuk Kampı) yıkımı durduran aktivistlerin direniş nöbeti sürüyor. Cumartesi günü 17:00'de Kamp Armen'de kitlesel bir festival yapılacak.

Dün gece ve bu sabah forumlar düzenleyerek kolektif kararlar alan aktivistler, cuma ve cumartesi günleri nelerin yapılacağını tartışarak direnişi nasıl büyütecekleri üzerine kafa yordular.

İhtiyaç listeleri belirlendi, temizlik yapıldı, bahçeye fidan ekimi için hazırlıklar sürüyor. Cumartesi günü 17:00'de yapılacak festivalin örgütlenmesi ve programın belirlenerek duyurulması için çalışmalar sürüyor.

Direnişin ilk gününün özeti için tıklayın.

Güncelleme:

23:30 Akşam saatlerinde İstanbul'daki fırtına ve yağmur Kamp Armen direnişindeki aktivistleri durduramadı. "Direne direne kazancağız" ve "Kamp Armen açılacak, Hrant'ın hesabı sorulacak!" diyorlar.

17:40 Cumartesi günü oynanacak tiyatro oyunu için prova yapılıyor.

16:25 Kamp Armen'in eski günlerine kavuşturulması için çalışmalar sürüyor:

16:20 Dünden itibaren direnişin içinde yer alan Antikapitalist Öğrenciler'den İdil Ügüt, Marksist.org'a yaptığı açıklamada, "Yıkımı durdurduk. İnsanlar hâlâ bekliyorlar. Bu kampın vakfa geri verilmesini ve çocukların tekrardan o bahçelerde oynamasını istiyoruz. Bu, kampın ortak talebi. Ermenilerden alınan bütün malların geri verilmesini talep ediyoruz. İnsanlar Ermeni veya solcu oldukları için politika yapmaktan korkmasınlar istiyoruz. Eşit yurttaşlık sadece kağıt üzerinden kalmasın; insanların gerçek anlamda eşit olmasını istiyoruz. Gelebilecek herkesi desteğe bekliyoruz" dedi.

15:22 Kamp Armen'e gelmek isteyenler için bilgiler: http://www.kamparmen.org/2015/05/07/kamp-armene-nasil-gelinir/

15:00 Direnişe yiyecek desteği gelmeye devam ediyor.

15:00 Kamptaki sınıflar temizleniyor. Buralara sıra ve sandalyeler konulduktan sonra yarından itibaren Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversitelerden akademisyenlerin ve Eğitim-Sen'in desteğiyle Kamp Armen'de dersler verilmeye başlanacak.

14:47 Dün Tuzla'ya gelerek yıkımı durduran ilk aktivistlerin içinde yer alan HDP'nin Ermeni milletvekili adayı Garo Paylan, iki saat önce Facebook'undan şöyle bir duyuru yaptı:

"Kamp Armen'in sahibi Fatih Ulusoy ile görüştüm. Yıkımı durdurduğunu, hakkın iadesi için her türlü öneriye açık olduğunu söyledi.

Fatih Ulusoy'a talebimizin Kamp Armen'in kamulaştırılması ve Ermeni vakfına iade edilmesi olduğunu söyledim.

‪#‎KampArmenYıkılmasın‬"

14:45 Sabah saatlerinde Kamp Armen'i ortaokul öğrencileri ziyaret etti.

Kamp Armen direnişi üçüncü gününde

Kamp Armen'de Hrant Dink'in mücadele geleneği, Gezi direnişinin özgürlükçü ruhu var

DurDe'den çağrı: “Kamp Armen yıkılmasın!”

Kamp Armen'in öyküsü: Devlet nasıl el koymuştu?

Rakel Dink yazdı: “Kamp Armen'in ayakta kalması Hrant'ın en büyük arzularından biriydi”

Yervant Dink, Kamp Armen'in yıkımı için yazdı: Vebali çok ağır olur

Taner Akçam, Kamp Armen üzerinden 1915'i hatırlattı

Bültene kayıt ol