Kamp Armen'de Hrant Dink'in mücadele geleneği, Gezi direnişinin özgürlükçü ruhu var

07.05.2015 - 13:34
Haberi paylaş

Kamp Armen'in yıkımına karşı tutulan nöbetteki isimlerden biri olan DSİP MK üyesi Volkan Akyıldırım, Tuzla'daki direnişi anlattı.

Kamp Armen'in yıkılma girişimini Türkiye'deki Ermenilere ve müslüman olmayan halklara yapılan saldırının son halkası olarak tanımlayan Akyıldırım, "Biz Kamp Armen'in ve bütün gasbedilen Ermeni varlıklarının iadesini istiyoruz ve bu direniş bunun başlangıcı olacak. Türkiye'de sosyalistlerin görevi Ermeni halkının adalet mücadelesine destek olmaktır. Hele hele soykırımın 100. yıl dönümünde bu, en temel görevimizdir. Biz Kamp Armen'in, tıpkı Rakel ve Hrant Dink'in çocukluğunda olduğu gibi yeniden çocuk kampı olmasını istiyoruz. Suriyeli, Ortadoğulu, Kürdistanlı, Türkiyeli yetim çocukların yeniden burada yetişmesini istiyoruz. İstanbul'un daha fazla otele ve villaya ihtiyacı yok" dedi.

Sorunun tek tek mülk sahipleriyle değil devletle ilgili olduğunu ve devletin tutum değiştirmesi gerektiğini aktaran Volkan Akyıldırım, Kamp Armen'deki direniş için şunları söyledi:

"İnsanlara çağrımız, Kamp Armen'e desteğe gelin. Buraya geldiğinizde Hrant Dink'in mücadele geleneğini göreceksiniz. Buraya geldiğinizde Gezi Parkı direnişinin özgürlükçü geleneğini göreceksiniz. 24 Nisan anmalarındaki yüzleşme ve hesaplaşma iradesini, soykırımı tanıtma iradesini göreceksiniz. Kamp Armen yıkılmasın, vakfa iade edilsin."

Kamp Armen direnişi üçüncü gününde

Yıktırmayacağız: Kamp Armen'de direnişin ikinci günü

Direniş sürüyor: Kamp Armen'i yıktırmayacağız!

DurDe'den çağrı: “Kamp Armen yıkılmasın!”

Kamp Armen'in öyküsü: Devlet nasıl el koymuştu?

Rakel Dink yazdı: “Kamp Armen'in ayakta kalması Hrant'ın en büyük arzularından biriydi”

Yervant Dink, Kamp Armen'in yıkımı için yazdı: Vebali çok ağır olur

Taner Akçam, Kamp Armen üzerinden 1915'i hatırlattı

Bültene kayıt ol