CHP'li başkanlar Beştepe'den memnun ayrıldı: 'Şükran duyuyoruz'

11.09.2019 - 17:30
Haberi paylaş

Diyarbakır, Mardin ve Van'da görevden alınan belediye başkanları demokrasi mücadelesi verirken, diğer büyükşehirlerin başkanları Beştepe'de buluştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta başı yaptığı davet üzerine 29 büyükşehir belediyesinin başkanları Ankara'da toplandı.

HDP'li büyükşehir belediyelerine kayyum atanması sonucu toplantıda yalnızca AKP, MHP ve CHP'li başkanlar bulundu.

Çıkışta açıklama yapan CHP'li belediye başkanları memnuniyetlerini dile getirdi ve Erdoğan'a teşekkür etti.  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Verimli bir buluşma oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyoruz. Bir komisyon önerimiz oldu. Kendileri kabul etti. Hem CHP hem Ak Partililerden oluşan bir komisyon kurulması yönünde bir karar verildi. Karşılıklı sorular soruldu. Sayın bakanlar da cevap verdiler. Tümüyle iyi bir başlangıç.” 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: "Bir kez daha Cumhurbaşkanı'na bizi buluşturduğu ve gergin havanın ortadan kaldırılmasını sağladığı için şükran duyuyoruz."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: "Toplantının oldukça verimli geçtiğini düşünüyoruz."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: "Cumhurbaşkanlığı'nda yatırım programına alınmasını bekliyorduk ve bu geçen hafta onaylandı. Ben de CHP'li bir başkan olarak kendisine müteşekkir olduğumu ifade ettim."

AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Erdoğan'ın kendilerine birtakım önerilerde bulunduğunu aktardı. Büyükkılıç, "Halkın huzuru içi, mazeret değil hizmet üretmek için yapılan verimli bir çalışma" derken, bir WhatsApp grubu kurulması planının öne çıktığını söyledi.

Bültene kayıt ol