Depremzede Suriyeli göçmenler yeniden hayata tutunmaya çalışıyor

29.04.2023 - 13:21
Haberi paylaş

Göçmenlerin kalması için inşa edilen Geçici Barınma Merkezine depremden sonra Türkiyeliler de alınmış. Türkiyeli ve Suriyeli depremzedeler arasında çitler var. Sığınmacılar Platfomu aktivistlerinin Maraş'tan izlenimleri...

Deprem bölgesindeki üçüncü durağımız Maraş. 

İlk olarak Maraş Dumlupınar mahallesinde çadırlarda kalan Suriyeli depremzedeleri ziyaret ettik, burada Doğan Kassab ile görüştük. 4 yıl önce yaşanan Maraş depremi sırasında çok korktukları için, aile 4 ay önce 2015 yapımı Ebrar sitesine taşınmış. Ebrar sitesi Maraş’ta yıkımın ve ölümlerin en fazla olduğu sitelerden biri. 320 dairelik sitede depremde yaklaşık bin kişi öldü.

Ebrar sitesinde 12 blok var, 8’i tamamen yıkılmış, 4 tanesi ağır hasarlı. Doğan Kassab'ın blokunda 134 kişiden 122 kişi ölmüş, 12 kişi sağ kalmış. Doğan, karısı ve 3,5 yaşındaki kızları 10. katta yaşıyorlarmış. Deprem başladığında çok şiddetli sarsılmışlar. Doğan, karısının ve kızının üstüne kapanmış ama onlar enkaz ile aşağıya gitmişler, Doğan sırtüstü uzağa fırlamış. Doğanı, kardeşleri iki gün sonra enkazdan çıkarmışlar, Maraş’taki hastanede tedavisi mümkün olmadığı için İstanbul Çam Sakura Hastanesine yollanmış. Orada çene ameliyatı olmuş, kol ve bacağı için tedavi görmüş.

Bütün ailesini kaybeden Doğan Kassab, yeniden hayata tutunmaya çalışıyor.

 

 

Bültene kayıt ol