Emin Şakir’den mektup var: “Beni sizden ne bu kapı, ne bu duvar ayıracak”

24.01.2018 - 17:06
Haberi paylaş

Sol yayınların arşivini yaptığı ve internette yayınladığı için tutuklanan DSİP üyesi Emin Şakir’den umut dolu bir mektup daha geldi. 28 Ocak’ta Emin Şakir’in tutukluluğunun 2. ayı dolacak. 

Türkiye solunun tüm yayınlarını arşivlediği ve Solyayin isimli sitesinde yayınladığı için tutuklanan DSİP üyesi Emin Şakir yoldaşlarına mektup yazdı. DSİP üyelerinin gerçekleştirdiği kart atma eylemlerinde yazılan kartların, mektubu yazdığı tarih olan 21 Aralık itibariyle eline ulaşmaya başladığını yazan ve yoldaşlarına tek tek seslenen Emin Şakir’in mektubundan satırbaşları şöyle:

“Karanlık arttıkça yoldaşlık ışığınız daha da parladı”

“Benim için düzenlediğiniz basın açıklamasından gönderdiğiniz kartları bugün (21 Aralık) güzellik uykusundayken aldım. Yılın bu en karanlık gününde bir güneş gibi aydınlattınız zindanı. Ya da Tony Cliff’in Troçki biyografisinin son cildine verdiği isimdeki gibi karanlık arttıkça yoldaşlık ışığınız daha da parladı. Var olun!”

“Başka bir dünya için mücadele azmimi teslim alabildiklerini kim söyledi?”

Bir yoldaşının mektubundaki “Canını sıkmalarına izin verme” sözünü hatırlatan Emin Şakir, klişe seven bir insan olduğunu da söyleyerek şöyle dedi:

“Tutsak düşmüş olabilirim ama gülüşümü ve başka bir dünya için mücadele azmimi teslim alabildiklerini kim söyledi? Hem insanın dünyanın her yanında böyle güzel yoldaşları varken teslim almaları da mümkün değil.

“Kütüphane zengin değil, mektuplarına şiir iliştir”

Emin Şakir, mektubunda kitap konusunda hâlen sıkıntı yaşadığını söylüyor ve bir yoldaşının kartındaki şiire teşekkür ediyor:

“Bir arkadaş mektubunda ‘dışarıdan sana ne göndereyim?’ diye sormuştu. (Kitap sokmaya sıkıntı çıkarıyorlar ve tahmin edebileceğin gibi buradaki kütüphane pek zengin değil) Şiir çok sevdiğimden “mektuplarına birkaç şiir iliştir” demiştim. Ne güzel denk geldi kartın. Daha önce okumadığım bir şiirdi. Çok sevdim. Sayenizde buradan heybemi birçok konuda doldurmuş olarak çıkacağım.

“İklim mücadelesi çok önemli”

Havaların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu duyduğunu söyleyen Emin Şakir şöyle yazıyor:

“2006 yılında örgütlenmeme neden olan KEG’in iklim kampanyası idi. Hâlâ aynı kararlılıkla bu mücadelenin önemine inanmaktayım. Son yıllarda ülke konjonktürü büyük kampanyalar inşa edebilmemizin önünde engeller oluştursa da çıkınca bu mücadeleye daha sıkı omuz vereceğimden emin ol. Aranıza katılmak için sabırsızlanıyorum.”

“Arşivci Şakir’in yeni bir arşivi var”

Emin Şakir’in mektubu şu satırlarla sona eriyor:

“Sol gazete ve dergilerden sonra Emin Şakir’in, Cumhuriyet’in dediği gibi Arşivci Şakir’in çok güzel bir kartpostal ve mektup koleksiyonu var ve sayenizde büyüyor. Var olun!

Beni sizden, sizi benden ne bu kapı, ne bu duvar ayıracak. Ayıramadığını da görüyoruz zaten. Tüm yoldaşlara tekrar kucak dolusu devrimci selamlar”. 

Emin Şakir'in yeni mektup adresi

Maltepe kapalı Cezaevi L1 C2 Maltepe/İSTANBUL

Bültene kayıt ol