Londra’da faşistler sosyalist kitapçı Bookmarks’a saldırdı

06.08.2018 - 07:56
Haberi paylaş

İngiltere’nin başkenti Londra’da aşırı sağcı ve faşistler, İngiltere’nin en büyük sosyalist kitapçısı olan Bookmarks’a saldırdı. On kadar maskeli faşist dükkândaki stantları devirdi, satılan kitap ve gazeteleri yırttı ve kitapçının çalışanlarını tehdit etti.

Saldırıda yaralanan olmazken saldırgan faşistlerden birinin Donald Trump maskesi taktığı görülürken bir diğer faşist Auschwitz toplama kampında öldürülen Abraham Leon’un Yahudilerin ezilmesinin nedenlerini incelediği “Yahudi Sorunu” kitabını göstererek kitapçı çalışanlarını Yahudi düşmanı olmakla suçladı. Aralarında İşçi Partisi’nden bir milletvekilinin olduğu çok sayıda kişi Bookmarks ile dayanışma içinde olduğunu duyurdu. İngiltere’nin genel sendika konfederasyonu olan Sendika Konseyi’nin resmi kitapçısı olan Bookmarks ile dayanışmak için kitapçıda 11 Ağustos günü saat 14’te bir dayanışma etkinliği düzenlenecek.

İngiltere’de aşırı sağ güçler bir süredir toparlanmaya çalışıyor. Aşırı sağcılar Faşist Tommy Robinson’un hapisten bırakılması için on bin kişiye ulaşan eylemler yapar ve amaçlarına ulaşır, Demokratik Futbol Fanatikleri Birliği adıyla örgütlenirken, İşçi Partisi’nin sol kanat lideri Jeremy Corbyn de “Yahudi düşmanı” olduğuna dair bir iftira kampanyasıyla karşı karşıya. Bookmarks’a yapılan saldırı böyle bir atmosferde gerçekleşti.

Bültene kayıt ol