ABD yaptırım tehdidini yineledi

30.07.2018 - 08:27
Haberi paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ev hapsine alınan pastör Andrew Brunson’ın serbest kalmaması hâlinde Türkiye’ye ciddi yaptırımlar uygulanacağı açıklamasını yineledi.

Pence, Twitter’dan yayınladığı açıklamasında, “Bu hafta daha önce söylediğim – ABD başkanının da açıklığa kavuşturduğu – gibi pastör Andrew Brunson’ı ev hapsine almak doğrusu yeterli değil ve Amerika Birleşik Devletleri pastör Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazır” dedi.

Pence konuyla ilgili ilk açıklamasındaysa şunları demişti: “Amerika Birleşik Devletleri başkanı adına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümetine bir mesajım var. Pastör Andrew Brunson’ı ŞİMDİ serbest bırakın ya da sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır olun. Şayet Türkiye bu masum din adamını serbest bırakıp Amerika’ya göndermek için derhal adım atmazsa ABD Brunson serbest kalan dek Türkiye üzerinde ciddi yaptırımlar uygulayacak. Geçen hafta açıkça söyledim, haftalardır Brunson’ın salıverilmesini için bıkıp usanmadan uğraşıyorum. Çok önce serbest bırakılmalıydı. Şu an ev hapsinde. Ancak tam olarak salıverilip ailesine, arkadaşlarına ve kilisesine kavuşana kadar durmayacağız.”

Andrew Brunson serbest bırakılmayınca: Türkiye ile ABD gerilimi hat safhada

Bültene kayıt ol