Trump’ın ebeveynlerinden ayırdığı çocuk ailesini tanımadı

23.07.2018 - 14:48
Haberi paylaş

ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmenleri çocuklarından ayırma politikası sebebiyle ailesinden ayrılan 15 aylık Honduraslı bebek beş ay ayrı kaldığı ebeveynlerini tanıyamadı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın çok tepki toplayan göçmen çocuklarını ailelerinden ayırma politikasının sonuçları trajik oldu. 5 ay anne-babasından ayrı kalan 15 aylık Honduraslı bebek ailesine yeniden kavuştuğunda onları tanıyamadı.

BBC Türkçe’nin haberine göre bebeğin annesi Adalicia Montecinos, Teksas sınırında bir kampta tutulan bebeğini yeniden görebildikten sonra “Johan da bizim çektiklerimizi çekti. Bizi ilk gördüğünde tanıyamadı ve ağlamaya başladı” dedi.

Montecinos, "Çocuğumun yürümesini göremedim. İlk doğumgününü kutlayamadım. Büyüyüşünü videodan izledim. Her annenin büyüyünce çocuklarına anlattığı anılardan mahrum kaldım" şeklinde konuşurken Johan’ın kısa sürede kendilerine alıştığını da vurguladı.

Trump’ın göçmen karşıtı politikaları ABD kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmış, ABD’nin pek çok şehrinde çok büyük gösteriler yapılmıştı.

Bültene kayıt ol