DSİP Konferansı'na uluslararası dayanışma mesajları

24.12.2015 - 11:50
Haberi paylaş

19 Aralık'ta İstanbul'da toplanan DSİP Genel Konferansı'na dünyanın farklı ülkelerinde mücadele eden sosyalist örgütlerden dayanışma mesajları geldi.

Mesajlar şöyleydi:

Yunanistan:

Sevgili yoldaşlar,

Konferansınız, Çipras ile Davutoğlu'nun, Avrupa Birliği'nin bölgemizdeki emperyalist müdahalesine daha fazla katılabilmek için görüşmeler yürüttüğü günlerde gerçekleşiyor. Suriyeliler ve Kürtler için daha fazla bomba, daha fazla duvar, daha fazla ölüm. Tartıştıkları gündem bunlardan ibaret.

Bizim gündemimizde ise işçilerin kurtuluşu var; savaşa, kemer sıkma politikalarına ve ırkçılığa karşı mücadele var. Krizin derinliklerinde çırpınan kapitalizmin barbarlığına karşı mücadele var.

Yunanistan'daki yoldaşlarınızdan devrimci selamlar. Mücadeleniz bizlere de ilham veriyor.

Sosyalist İşçi Partisi Merkez Komitesi adına
Panos Garganas
Atina 18 Aralık 2015

İrlanda:

Olağan dışı günlerden geçiyoruz.

Paris'teki sahtekâr İklim Zirvesi, kapitalizmin iklim değişikliği sorununu ciddiye alamayacağını bir kez daha gösterdi.

Aynı zamanda, küresel ekonomi yeniden istikrarsızlık ve hatta önümüzdeki bir-iki yıllık dönemde yeni bir uluslararası resesyonun işaretlerini veriyor. Bunun sonuçları yıkıcı olacak, ama aynı zamanda ideolojik patlamalara yol açacaktır.

Bu bağlamda, siyasi hayat kutuplaşıyor, sol ile sağ (bazen faşist sağ) arasında bir mücadele yaşanıyor - yıllar süren kemer sıkma politikalarına karşı kitlelerin öfkesine kimin tercüman olacağı mücadelesi. Bu mücadelenin kilit alanlarından biri, ırkçılık (İslamofobi, göçmen işçiler, mülteciler, vs). 

Öte yandan, Yunanistan'da Syriza deneyimi yeni bir kuşağa reformizmin iflasını kanıtlıyor.

Dolayısıyla, insanlığı felakete sürükleyen kapitalist sisteme ve emperyalizme karşı mücadelenin başını çekmek için, her ülkede ilkeli, enternasyonalist, devrimci bir hareket ve parti inşa etmemiz canalıcı bir öneme sahip. 

Bu görevi Türkiye'de üstlenen DSİP'e ve konferansınıza yoldaşça selamlarımızı gönderiyoruz.

John Molyneux- Memet Uludağ
Sosyalist İşçi Partisi

DSİP Genel Konferansı toplandı: “Güçlü bir antikapitalist muhalefet için güçlü bir DSİP”​

İspanya:

DSİP'in İspanya'daki kardeş örgütü En lucha-En lluita konferansınızı selamlar. Bizim gibi, sizin de sınıf mücadelesinde, baskıya karşı mücadelede ve ulusların hak ve özgürlük mücadelesinde aşağıdan sosyalizmin devrimci politikalarını savunduğunuzu biliyoruz.

En lucha-En lluita (Mücadele)

İngiltere:

İçinden geçtiğimiz dönemde, hem sistemin barbarlığı hem de ona karşı çıkanların kahramanlığı gün gibi aşikar. Suriye'de süren savaş, savaşın yarattığı mülteci krizi ve bölge giderek derinleşen istikrarsızlık bunları kanıtlıyor.

Böylesi dönemlerde, fikirlerin netliği canalıcı öneme sahiptir. DSİP bu netliği sunuyor. Geçtiğimiz yıl boyunca baskı ve şiddete göğüs gererek bu netliği Türkiye'nin sömürülen ve ezilenleriyle birlikte bir direniş hareketine çeviren DSİP'li yoldaşlarımızın cesaretini selamlıyoruz.

DSİP'li tüm yoldaşlarımıza en sıcak sevgilerimizi gönderiyor ve konferansınızın iyi geçeceğini umuyoruz. Mücadeleniz mücadelemizdir.

Sosyalist İşçi Partisi
Britanya

Suriye:

Değerli yoldaşlar,

Sıcak ve yoldaşça selamlar,

Konferansınız bölge genelinde sınıf mücadelesinin kritik bir anına rastladı. 2010 yılından bu yana bir dizi ülkede Arap devrimlerinin ve bunun yanı sıra Avrupa'da ve dünyanın başka ülkelerinde sınıf mücadelelerinin hızla yayıldığını gördük. Ama şimdi, yaklaşık bir yıldır, kapitalist hükümetlerin ve karşı-devrimci güçlerin lehine işleyen, devrimci mücadelelerin net bir düşüşüne tanıklık ediyoruz.

Devrimci mücadelenin genelindeki bu düşüşle  savaş, sömürü ve zulüm güçlerine karşı halk direnişinin hala canlı alan ve bölümlerinden arta kalanların birleşimi, bu güncel dönemin belirleyici bir özelliği. Bu durum, üzerimize büyük görevler düşürüyor; öncelikle geçmiş devrimci yılların derslerinden yararlanamayı ve bunun üzerine inşa etmeyi gerektiriyor. Belki de bu derslerin en önemlilerinden biri, kitlesel bir işçi partisinin olmaması halk devrimlerinin zaferini imkansız olmasa da çok zor hale getiriyor. İkinci ders, son yıllarda ortaya çıkan sınıf mücadelesi egemen kapitalist rejimler için bir istikrarsızlık dönemi ve  işçi sınıfı önderliğinde geniş direniş alanları açtı. Görevlerimizin en önemlisi, deneyimler katmak, örgütlemek, devrimci dinamikleri teşvik etmek ve bunun üzerinden partiyi inşa etmek için bu mücadelelere fiili ve gerçekten dahil olmaktır.

Değerli yoldaşlar,

Suriye’deki devrim sürecimimizin iyi durumda olmadığının çok iyi farkındasınız, halk hareketi karşı-devrimci güçlerin ve özellikle tiranlık rejiminin yükselişiyle, yenilgiye yakın bir noktaya düşmüştür. Ve ülkemizin Suriye, bölgesel ve uluslararası güçlerin rekabet ve çatışması için bir arenaya dönüşmüştür.

Zor koşullara rağmen, bölgesel ve uluslararası askeri müdahalelere karşı özgürlük, eşitlik ve sosyal adalette devrimin amaçlarına ulaşmak için mütevazi kalan tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ve biz, Yoldaşlar, sabır ve kararlılıkla partimizi inşa etmek için çalışıyoruz ve güvenle: devrimci durumdaki mevcut düşüş geçici bir aşamadır ve başka devrimci dalgalar tarafından takip edilecektir, bizim görevimiz bunlarla daha etkili bir şekilde başa çıkabilmek için tüm gücümüzle hazırlanmaktır.

Geçmiş yıllardaki samimi ve yoldaşça dayanışmanız, yoldaşlarımız ve davamız için sağladığınız destek ve ortak mücadelemizi güçlendirdiğiniz için şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Birlikte deneyimlediğimiz, yoldaşlar, enternasyonalizm kelimesinin sadece teorik olarak değil  pratikte de ne anlama geldiğidir. Takdir ve teşekkürlerimiz sizlere.

Biz Suriye halk sınıflarının kurtuluşu için tavizsiz mücadele etmeye devam edecek ve kitlesel devrimci sosyalist işçi partisini inşa etmek ve uluslararası ilişkilerimizi güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışacağız.

Size başarılı ve üretken bir konferans diliyoruz.

Yaşasın enternasyonalizm
Ve yaşasın sürekli devrim!

Merkezi eylem komitesi
Devrimci Sol Akım
Şam, 16 Aralık 2015

Güney Kore:

Savaş ve mülteciler konularında derin bir kriz yaşanan bu dönemde, egemenlerin emperyalist mücadelelerini ve ırkçı politikalarını durdurabilecek bir işçi hareketinin inşası her zamankinden daha önemli. Türkiye'deki yoldaşlarımızın bu görevi kararlılıkla üstlendiğini biliyoruz. Sizlerle dayanışma içinde olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Yoldaşça selamlar,

İşçi Dayanışması
Seul

Polonya:

Türkiye ve Ortadoğu'daki gelişmeler sosyalist politikalara ihtiyacın ne kadar acil olduğunu gösteriyor. Çaresizliğe karşı umudu inşa etmek. gücünü işçi sınıfının mücadelelerinden alan dayanışma ve kurtuluş ilkelerimiz üzerinde yükselen umudu inşa etmek. Sömürüye ve baskıya karşı hareketlerin içinde filizlenen devrimci partiyi inşa etmek. Bu yolda, yoldaşlarınız olarak sizinle yan yana yürüyoruz.

İşçi Demokrasi'sinden dayanışma selamları.

Varşova

Lübnan:

Türkiye rejimi, bölgede sürmekte olan mücadeleleri etkileyen bir rol oynuyor. ABD, Rusya ve birçok Avrupa devletini de içeren emperyalist güçler, IŞİD ile mücadele bağlamı altında saldırılar başlattılar.Bunun ışığında, Türkiye devleti, çok sayıda İslamcı savaşçının Suriye’ye, özellikle IŞİD’e akışına göz yummaya devam ediyor. Türkiye’nin devrime olan müdahalesi, özgürlük, onur, sosyal adalet ve demokrasi için başlayan ayaklanmaya büyük zarar verdi. Bu müdahale, soykırımcı Esad rejimi ve onun İran, Rusya, Hizbullah gibi destekçileriyle birlikte, Suriye’deki devrimci güçleri hedef aldı.

Türkiye rejimi, PKK ile olan barış görüşmelerini keserek Kürt halkına karşı bir dizi baskıcı uygulama başlattı. 1915’te gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı’nın inkârını sürdürüyor.

Bu rejimin baskıları ve ihlalleri karşısında, gerçek bir alternatif yok. Türkiye’deki çoğu muhalefet partisi, Kürtlere düşman olan ve İslamofobik, milliyetçi bir anlatı kullanmaya devam ediyor.

Türkiye’de devrimci, sosyalist bir işçi partisi inşa etmenin önemi burada yatıyor.

DSİP’le bu yüzden dayanışma içerisindeyiz. Daha iyi bir geleceği kurma yolunda Türkiye’deki yoldaşlarımızı tümüyle destekliyoruz.

Bugün, devrimci taleplerimiz insanlık için olmazsa olmaz bir hâle geldi: Ya sosyalizm ya barbarlık!

Sosyalist Forum

Kanada:

Enternasyonal Sosyalistler olarak genel konferanslarını gerçekleştiren Türkiye'deki yoldaşlarımıza dayanışma dileklerimizi yolluyoruz. Türkiye'de kitlesel bir antikapitalist sol inşa etme çabalarınızı takdir ediyor ve konferansınıza başarılar diliyoruz.

Carolyn Egan
Kanada

Bültene kayıt ol