Lübnan: İsrail tankları BM üssüne zorla girdi

14.10.2024 - 11:29
Haberi paylaş

İşgal devleti Güney Lübnan'a tanklarını sokarak sınırda geniş bir alanı boşaltmak istiyor. Burada bulunan Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) ile İsrail devleti arasındaki gerilim büyüyor.

Son günlerde barışı koruma mevzilerine ve personeline yönelik bir dizi saldırıda şu ana kadar beş barış gücü askeri yaralandı. BM güçlerini İsrail ordusu vurdu.

Netanyahu, BM askerlerine bölgeden uzaklaşmalarını söyledikten sonra 13 Ekim'de iki İsrail tankı Güney Lübnan'daki UNIFIL üslerinden birinin kapısını kırarak içeri zorla girdi.

UNIFIL'den yapılan açıklamada tanklar ayrıldıktan kısa bir süre sonra, mermilerin 100 ötede patladığı, üssün her yerine yayılan ve BM personelini hasta eden dumanlar çıkardığını,  15 kişinin gaz maskesi takmasına rağmen tedaviye ihtiyaç duyduğu belirtildi.

İsrail ordusu,  yaralı askerlerin tahliyesi için sis perdesi kullandığını ancak bunun BM barış gücü için herhangi bir tehlike oluşturmadığını belirtti.

BM yönetimi ise kendisine bağlı silahlı güçlerin tehdit altında olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Hizbullah , İsrail'in kuzeyindeki Binyamina'da bulunan bir İsrail askeri kampına 'bir dizi insansız hava aracı' fırlattığını duyurdu. Dört İsrail askerinin öldürüldüğü söyleniyor.

Bültene kayıt ol