'Sloganlarımız otoriter rejim için bir tokat niteliğindeydi'

24.10.2023 - 11:23
Haberi paylaş

Mısır'da mücadele eden Devrimci Sosyalistler, Sisi rejiminin 20 Ekim'de birçok şehirde yapılan Filistin'le dayanışma gösterilerine saldırısı ve tutuklamalar üzerine bir çağrı yaptı.

"Filistin dışında hiçbir tarafı desteklemiyoruz ve direniş dışında hiç kimseyi desteklemiyoruz. Filistin halkıyla dayanışma için komiteler ve dernekler kurulması çağrısında bulunuyoruz.

Binlerce Mısırlı bugün (20 Ekim) Gazze'ye ve Filistin halkına destek vermek için sokaklara döküldü. Sokaklarda yürüyerek Tahrir Meydanı'na doğru ilerlediler.  Meydana ulaşmalarından kısa bir süre sonra El Sisi'nin güvenlik güçleri, kiraladıkları haydutlarla birlikte kalabalığı dağıtmaya başladı. Çatışmalar patlak verdi ve onlarca protestocu tutuklandı. Aynı senaryo ülkenin çeşitli vilayetlerindeki diğer gösterilerde de tekrarlandı.

Binlerce protestocu Filistin'e desteklerini göstermek ve direnişi desteklemek için sokaklara döküldü. Bu durum, baskı ve yoksullaştırma politikaları sayesinde popülaritesinin giderek azaldığının farkına varan El Sisi'nin istediği yetkiyle tam bir tezat oluşturuyor. Bugün ortaya çıkanlar sadece Gazze halkının Sina'ya değil, aynı zamanda El Sisi'nin Siyonist müttefiklerine, rejim ile Siyonist devlet arasındaki "sıcak barışı" bozmamaya hevesli bir danışman pozisyonundan seslenerek önerdiği gibi Negev'e taşınmasını da reddediyor.

Bugünkü sloganlarımız otoriter rejim için bir tokat niteliğindeydi ve direniş için daha fazla destek talep ediyordu. Protestocuların karşı karşıya kaldığı baskı, rejimin Filistin'le kendi kontrolüne boyun eğmeyen her türlü dayanışma biçimine karşı düşmanlığını kanıtlamaktan başka bir şey değildir. Rejim bu tür bir dayanışmayı reddetmekte ve Filistin Davası'ndan kendi çıkarları dışında bir şey istememektedir.

Bugünkü protestolar, El Sisi'nin engel olarak durduğu yolun sadece başlangıcıdır. Filistin'le dayanışmayı sürdürmek için Devrimci Sosyalistler, bugün sokağa çıkanlara, hükümetin baskıcı uygulamalarının ardından 20 Ekim'de başlattıklarımızın boşa gitmemesi için faaliyetler düzenlemeli ve koordine etmeliyiz. Filistin'le dayanışmak için üniversitelerde, okullarda ve mahallelerde komite ve dernek olarak hareket edebilecek gruplar oluşturma çağrısında bulunuyoruz."

Bültene kayıt ol