Suriye'de Devrimci Sol Akım 12 yaşında!

16.10.2023 - 13:18
Haberi paylaş

Suriyeli devrimci sosyalistler, ayaklanmanın içinden doğan partilerinin 12. kuruluş yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak mücadelelerini anlattı.

Duyuruları şöyle:

"2011 yılında Suriye'deki halk devriminin ve sonrasında tüm bölgeyi derinden etkileyen olayların ortasında doğan partimiz Devrimci Sol Akım'ın kuruluşunun on ikinci yıldönümü.

Partimiz en başından beri, onurları ve özgürlükleri için ayaklanan kitlelerin yanında yer almayı seçti. Radikal sosyalist bir parti olarak, Suriye halkının ayaklanmasının tüm biçimlerinde aktif olarak yer aldık. Devrimci an barışçıl mücadeleden silahlı direnişe geçişi gerektirdiğinde, yoldaşlarımız El Nusra, IŞİD ve rejim milisleri gibi karşı-devrimci güçlere karşı kendilerini savunmak için silahlandılar. Edebiyatımızda ve yayınlarımızda uzun süredir uyardığımız bir tehdit olan karşı-devrim güç kazanmadan önce bedelini şehitlerle ödedik. Suriye'nin uluslararası ve bölgesel güç mücadeleleri için bir savaş alanı haline gelmesinin tehlikeleri konusunda sürekli uyarılarda bulunduk.

On iki yıl boyunca, kitlesel sosyalist partiyi inşa etmeye kararlılıkla devam ettik. Bu parti, Suriye halkının gerileme anlarında olduğu kadar, zalim rejime, işgallere ve bu işgallerle aynı safta yer alan güçlere karşı ayağa kalktığı ve ayaklandığı anlarda da tek yol ve tek rehberdir.

Bu vesileyle partimiz, işçilerin ve tüm emekçilerin öncüsü olma taahhüdünü bir kez daha teyit eder."

Bültene kayıt ol