İsrail ordusu karadan saldırıyı başlattı, Filistinliler zorla yerinden ediliyor

14.10.2023 - 09:40
Haberi paylaş

Gazze'ye kara saldırısı dün akşam başladı. Evlerini terk eden Filistinlilerin araç konvoyları, İsrail jetleri tarafından vuruldu.

Filistin ayaklanması ve İsrail savaş kabinesinin saldırılarının 8. gününde binlerce kişi 360 km²  yüzölçümlü Gazze'nin kuzeyinden güneyine geçmeye çalışıyor.

İsrail ordusunun Kuzey Gazze'yi terk edin  ültimatomu için tanınan 24 saatlik sürenin sonunda ağır bombardımana devam etti. Kuzey Gazze ve Batı Şeria'ya karadan askeri saldırılar başladı.

Sabah saatlerinde İsrail ordusu doğu ve batı Gazze Şeridi'ne hücumbotlardan ve tanklardan topçu bombardımanına yeniden başladı.

İsrail askerleri Kudüs yakınlarındaki Kalandiya mülteci kampına da baskın düzenledi. Bugün erken saatlerde Jericho'daki en az iki Filistin mülteci kampına ve Cenin'de ayrı baskınlar yapıldı.

Gazze'deki hastanelerin verilerine göre İsrail hava saldırılarında 24 saatten kısa sürede 20'si çocuk en az 256 kişi öldü, 1.788 kişi de yaralandı.

8 günde 1.900 Filistinli öldü, 7.696 kişi de yaralandı. İsrail'de ölenlerin sayısı 1.300'e, en az 3.400 yaralıya ulaştı.

Binlerce kişi Kuzey Gazze'yi terk etse 1,1 milyonluk toplam nüfusun büyük bölümü olduğu yerde kalmış durumda.

Bombardıma maruz kalan Han Yunus kentinde yıkılan binaların enkazı altında kalanları kurtarmak için zamanla yarışılıyor.

İsrail ordusu, bugün 10.00-16.00 saatleri arasında iki rotadan Gazzelilerin güvenli geçişine izin verdiği duyurdu. 6 saat gibi bir kısa bir sürede tahliyenin mümkün olmayacağı söyleniyor.

Gazze Şeridi'nde yıkımı protesto etmek için Batı Şeria'da protesto gösterileri yapıldı. İsrail polisinin açtığı sonucu en az 16 Filistinli eylemci öldürüldü.

Öte yandan bugün İstanbul ve birçok dünya kentinde İsrail terörü protesto edilecek.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Bültene kayıt ol