Irkçı İsrail yönetimine göre Filistinlilere yapılan devlet terörü 'yeni bir savaş'

12.05.2021 - 14:50
Haberi paylaş

İsrail'in gece boyu Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e, yaralıların sayısı 296'ya yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybedenlerden 14'ünün çocuk olduğunu açıkladı. İsrail'in Lod kentinde Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlinin cenazesinde çıkan olayların ardından kentte OHAL edildi.

Gece boyu Gazze'ye saldırıları devam eden İsrail savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde, Gazze'deki Filistin direniş güçlerine ait güvenlik merkezleri ve polis karargâhlarına şiddetli saldırılar düzenledi.

Kudüs’teki Şeyh Jarrah mahallesinde bulunan evlerinden zorla çıkarılmak istenen Filistinliler için uluslararası çapta imza kampanyası başlatıldı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da sabah namazından sonra bir kez daha Filistinli gençlere saldırdı, olaylar çok büyümeden son buldu. Dün akşam Mescid-i Aksa'nın içinde bulunduğu Şam Kapısı'nda İsrail polisinin Filistinlilere müdahalesinde 27 Filistinli yaralandı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu saldırıya bütün güçleriyle devam edeceklerini söyledi. İsrail Savunma Bakanı, ''Gazze'ye ağır darbeler indirdik, birçok hedefimiz var ve bu sadece başlangıç'' açıklamasını yaptı.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin direnişi, halkın korunmasının yanı sıra işgal güçlerinin ihlalleri, Kudüs halkı ve Mescid-i Aksa'da ibadet edenlerin aleyhinde işlediği suçlar, Gazze'deki sivilleri, çocukları ve direniş mevzilerini hedef alması karşısında güçlü ve doğrudan yanıt verilmesi sorumluluğunu üzerine aldı" ifadelerini kullandı

ABD’de Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Hamas'ın İsrail'e füze atmasını kınarken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamadı.

Bültene kayıt ol