İsrail Filistin’e aşı vermeyi reddediyor

23.01.2021 - 11:16
Haberi paylaş

Kitlesel aşılama konusunda 8.6 milyonluk nüfusunun neredeyse dörtte birini aşılayarak bu alandaki en hızlı ülke olan İsrail devletinin yetkilileri işgal altında tuttukları Filistin’e aşı vermeyeceklerini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü’nün en azından Filistinli sağlık çalışanlarına aşı verilmesi yönündeki çağrısı da yine İsrail tarafından reddedilmiş durumda. 

Pfizer ve Biontech üretimi olan aşıyı neredeyse iki katı ücret ödeyerek erkenden ülkesine getiren İsrail, bu tutumu nedeniyle de eleştiriliyor. Sağlık bakanlığının talimatı doğrultusunda İsrail hapishanelerinde bulunan yaklaşık 4000 Filistinli tutsağa da aşı yapılmayacağı açıklandı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz talimatın insan hayatını tehlikeye atan yasa dışı bir karar olduğunu ifade ederek Başbakan Benjamin Netanyahu’nun 60 yaşın üzerindeki tüm tutuklulara aşı yapılması emri vermesini istedi. Filistin Esirler Cemiyeti de şimdiye kadar, cezaevinde bulunan 190 Filistinlinin Covid-19’a yakalandığı duyurdu.

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol