Avusturyalı ırkçılık karşıtları: “Biz nefretten daha güçlüyüz”

04.11.2020 - 06:52
Haberi paylaş

Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün akşam saatlerinde IŞİD üyeleri tarafından şehrin merkezinde, sokaklardaki insanlara yönelik olarak düzenlenen silahlı saldırılarda dört kişi öldü, en az 22 kişi yaralandı.

Bu katliamdan sonra sağcılar tarafından başlatılan ırkçılık ve nefret kampanyasına, İnsancıl Bir Sığınma Politikası Platformu şu açıklamayla cevap verdi:

"Biz nefretten daha güçlüyüz. Biz Viyana’yız.

Birbirimize destek oluyoruz. Dayanışma içindeyiz.

Dün Viyana şehir merkezinde düzenlenen terör saldırısında İslamcı bir suikastçı tarafından dört kişi öldürüldü, 22 kişi yaralandı, bunların bir kısmı hâlâ kritik durumda.

Düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Geceyi kendi hayatları ve şehirdeki sevdiklerinin hayatları için korku içinde geçirmek zorunda kalan birçok insanla birlikte.

Silah seslerinin çınlamaya devam ettiği ve olayın arka planın tam olarak bilinemediği bir anda bile, bazıları genel olarak Müslümanları mahkûm ediyor, daha fazla baskı ve sığınma hakkının kaldırılması çağrısında bulunuyordu.

Müslümanlar bugün sokakta tacize ve hakarete uğradıklarını ve artık kendilerini güvende hissetmediklerini bildirdiler. Çok sayıda Müslüman, nefretin ve daha fazla şiddetin hedefi olacaklarından korkuyor.

Dün Türk asıllı iki kişi, yağmur gibi yağan mermilerin arasında yaşlı bir kadını emniyete aldılar. Yaralı bir polis memurunu ateş hattından çıkarıp, bir ambulansa taşıdılar. Müslüman bir Filistinli, bir diğer polisin hayatını kurtardı. Bu Filistinli, belediye başkanının mahallede Müslümanları istememesinden ötürü, satın almış oldukları ev için bile aylarca boyunca mücadele etmek zorunda kalan bir ailenin oğlu. Düzinelerce insan, dükkân ve bar kapılarını açarak, insanları sığınmaları için içeri davet etti.

Terörün dini veya kökeni yoktur.

Terör eyleminin ırkçılık ve daha fazla baskı için araçsallaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Şimdi safları sıklaştırma zamanı. Bütün kurbanlarla, aile üyeleriyle, Müslümanlarla ve mültecilerle yan yana durmaya devam edin.

Biz nefretten daha güçlüyüz. Biz Viyana'yız."

Bültene kayıt ol