İşçi Partisi’nde sola saldırı: Corbyn'in üyeliği askıya alındı

29.10.2020 - 19:21
Haberi paylaş

Partinin eski lideri Jeremy Corbyn’in üyeliği “antisemitizm” gerekçesiyle askıya alındı.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi, eski lideri Jeremy Corbyn'in üyeliğini askıya aldı. Karar, parti içinde Yahudi düşmanlığı ile ilgili yürütülen bir soruşturmanın sonucunda verildi.

Parti üyeliğinin askıya alınması kararının ardından Twitter'dan açıklama yapan Corbyn ise "Askıya alınmam konusundaki siyasi müdaheleye kuvvetle itiraz edeceğim… Her tür ırkçılığa karşı sıfır tolerans politikasını desteklemeye devam edeceğim" dedi.

İngiltere’de 2015 Eylül’ünde, partinin yıllardır üyesi olan ve birçok sosyal adalet mücadelesinin aktivisti Jeremy Corbyn, genel başkanlığa seçilmişti.

İşçi Partisi’nin (Labour) sağı ve yumuşak soluyla birlikte İngiliz egemen sınıfının tüm kanatları Corbyn’e karşı bir vadı avı başlattılar. Bunda kullandıkları en temel öğelerden biri ise antisemitizm idi.

Corbyn’e saldırılarda, İsrail’i eleştirmek ve Filistin’le dayanışmak “antisemitizm” ilan ediliyordu. Oysa Labour’ın eski genel başkanı, ırkçılığa karşı tüm kampanyalara, hem antisemitizme hem de islamofobiye karşı mücadelelere destek veren bir isimdi. Corbyn kaybettiği son seçimlerin ardından başkanlığı bırakmıştı.

Bültene kayıt ol