Filistin'de El Fetih ile Hamas arasında anlaşma

25.09.2020 - 09:12
Haberi paylaş

ABD Başkanı Trump'ın inisiyatifiyle birçok Ortadoğu ülkesi İsrail'le "normalleşme" adımları atıyor. Filistin'de ise iki büyük örgüt Hamas ve El Fetih, ulusal diyalog konusunda anlaştı.

İki örgüt arasındaki görüşmeler sonucunda taraflar, Filistinli grupların katılımıyla kapsamlı bir ulusal diyalog için sunulacak bir "vizyon" üzerinde anlaşmaya vardı.

Yapılan açıklamada, Filistin güçleri ve gruplarının katılımıyla düzenlenecek kapsamlı ulusal diyalog görüşmelerine sunulmak üzere iki heyet arasında mutabık kalınan bir vizyon geliştirildiği kaydedildi.

Ulusal mutabakatın nihai ve resmi bildirisinin, Filistinli grupların genel sekreterlerinin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın himayesinde en geç 1 Ekim'de yapacağı toplantıda açıklanacağı söylendi.

Filistin anayasasına göre, her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılması gerekiyor ancak İsrail işgali ve ablukası altındaki ülkede 2006'dan bu yana genel seçime gidilemiyor.

Filistin'de Gazze Şeridi'ni kontrol altında tutan Hamas ile Batı Şeria'yı yöneten Fetih, 2006'dan bu yana ilk genel seçimlerin düzenlenmesi için de anlaştı.

Bültene kayıt ol