Putin’den Lukaşenko’ya destek!

27.08.2020 - 14:48
Haberi paylaş

Seçimde sahtekârlık yaptığı için halk gösterileriyle sarsılan Belarus devlet başkanı Lukaşenko, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in desteğini arkasına aldı. Daha önce Lukaşenko’nun seçimlerde yenilebileceğini ve bir değişikliğin mümkün olabileceğini dile getiren Putin yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Putin, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko'nun kendisinden ülkesinde kullanılmak üzere özel bir polis gücü oluşturulmasını istediğini duyurdu. Putin, kurulacak polis kuvvetinin şu an için kullanılmasına gerek olmadığını, gelecekte de olmamasını istediğini ekledi.

Lukaşenko’nun göstericileri dış destekli olmakla suçladığı günlerde, Rusya’nın Belarus devlet başkanını koruması için bir şiddet gücü oluşturması çok dikkat çekici. Hem eski SSCB işgali altındaki bölgelerde, hem de Libya’dan Rusya’ya kadar geniş bir alanda emperyalist saldırganlık içerisinde olan Rusya, şimdi doğrudan Belarus’a müdahale ediyor.

Konuyla ilgili basına yansıyan haberler, Lukaşenko ve Putin’in Belarus’ta göstericilerle dalga geçtiğini de gösteriyor. Haberlere göre Lukaşenko da Putin'e kurulacak polis kuvvetlerini durum kontrolden çıkmadığı sürece kullanmayacağı garantisi vermiş.

Bunun yalan olduğunu tüm dünya biliyor. Belarus’ta durum Lukaşenko seçim yalanını söylediğinde, muhalifleri tutuklattığında, binlerce göstericiyi hapse attığında, göstericileri öldürmeye başladığında, elinde tüfekle başkanlık sarayı önünde pozlar verdiğinde kontrolden çıkmıştı. Şimdi Putin ve Lukaşenko’nun yaptığı, durumu daha da kontrolden çıkartmak ve göstericilere göz dağı vermek üzere yeni bir şiddet mekanizmasını devreye sokmaktır.

Bültene kayıt ol