George Floyd törenlerle uğurlanıyor

06.06.2020 - 09:18
Haberi paylaş

Irkçı bir polis cinayeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd, altı gün içerisinde üç ayrı eyalette yapılacak törenlerle sonsuzluğa uğurlanıyor.

ABD çapında kitlesel bir isyana yol açan cinayetin ardından, Floyd için ilk tören Minneapolis kentindeki North Central Üniversitesi kampüsünde düzenlendi.

Floyd’un tabutunun üzerinde “Şimdi nefes alabilirim” yazıyordu.

George Floyd'un kardeşi Philonise Floyd, "Bütün insanlar kardeşimi görmeye geldi, bu bizim için çok önemli. Herkes adalet istiyor. George için adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Törene katılanlar, polisin Floyd’un boğazına dizini basarak ölümüne sebep olduğu süre uzunluğunda (8 dakika 46 saniye) saygı duruşunda bulundu.

North Central Üniversitesi’nin başkanı Scott Hagan, siyah gençlerin eğitimine katkı sağlamak üzere George Floyd adına bir burs programı açtıklarını ve şimdiden 53 bin dolarlık bağış toplandığını belirtti.

Minneapolis’te ise Floyd'un hayatını kaybettiği 38. Cadde ve Chicago Bulvarı'nda toplanan göstericiler, alana çiçek bırakıp sloganlar attı.

Floyd için bugün North Carolina eyaletinde ikinci bir tören yapılacak. 9 Haziran Salı günü ise Houston kentinde yapılacak cenaze töreninin ardından Floyd sonsuzluğa uğurlanacak.

Bültene kayıt ol