Avrupa’da Corona sebebiyle eylem yasakları

11.03.2020 - 06:21
Haberi paylaş

İtalya’da neredeyse bütün ülkede hayatın durmasının ardından diğer AB ülkeleri de koronavirüsün yayılmasını engellemek için katı önlemler almaya hazırlanıyor.

İspanya’nın birçok bölgesinde okullar kapatılıyor. Almanya tiyatro ve opera salonlarını kapatıyor. Birçok ülkede benzer tedbirler alınıyor.

Bunlardan biri de kitle eylemlerinin yasaklanması. Avusturya 500, Almanya’nın birçok eyaleti ve Romanya ve Fransa 1000 kişiden kalabalık eylemleri yasa dışı ilan etti. Slovenya ve Yunanistan’da 100’den fazla kişinin katıldığı tüm eylem ve etkinlikler yasaklandı. Polonya ise sayı vermeden tüm toplu buluşmaları iptal ettirme kararı aldı.

Yasağın olduğu ülkelerden biri de Fransa. Ancak burda bazı sektörlerdeki işçiler, hem koronavirüse karşı yeterli önlemlerin alınmadığı gerekçesiyle iş bıraktılar, hem de yasağı delerek sokaklarda gösteri yaptılar.

Avrupa’da 21 Mart’ta BM’nin ilan ettiği Uluslararası Irkçılık Karşıtı Gün kapsamında birçok ülkede göçmenlerle dayanışmak için eylemler düzenlenecek. AB ülkeleri bir yandan göçmenlere karşı savaş ilan ederken diğer yandan protesto gösterilerini yasaklamaya çalışıyor.

Bültene kayıt ol