Almanya'da ırkçı katliam

20.02.2020 - 10:30
Haberi paylaş

Almanya'da ırkçı saldırlarda en az 11 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Evinde ölü olarak bulunan saldırgan, ırkçı motifler içeren bir mektup bıraktı

Almanya’nın Hessen eyaletindeki Hanau kentinde iki ayrı kafeye gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda en az 9 kişinin hayatını kaybettiği, en az 5 ağır yaralının bulunduğu bildiriliyor. Saldırgan, evinde bir başka kişiyle birlikte ölü olarak bulundu. Saldırganın geride bıraktığı mektupta ırkçı motifler yer alıyor.

Saldırıya uğrayan kafelerin Türkiyelilere ait olduğu ve ölenlerden en az beşinin Türkiyeli olduğu bildiriliyor. Alman polisi, olayla bağlantısı olduğu sanılan bir kişiyi gözaltına aldı. Bild gazetesi, evinde ölü olarak bulunan saldırganın adının Tobias R. olduğunu açıkladı. Aşırı sağcı Tobias R.’nin olayı üstlendiği ve bir mektup ile video bıraktığı aktarıldı.

İnternet ortamında da izlenebilen ve bir evde çekildiği anlaşılan videoda, bir adam ABD bağlantılı komplo teorileri anlatıyor ve şeytandan söz ediyor Ancak videoda Almanya'da bir şiddet eyleminin yapılacağına dair bilgi yok.

Bild gazetesinin haberine göre, Tobias R.'nin geride bıraktığı mektupta "Artık Almanya'dan atılması mümkün olmayan bazı halkların yok edilmesi gerektiği" yönünde ifadeler yer alıyor. Saldırganın evinde avcılık ruhsatı, arabasında da çok sayıda mühimmat bulundu.

Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky (SPD), "Bu gece asla unutamayacağımız, korkunç bir gece…" diyerek, saldırılarla ilgili spekülasyon yapılmamasını istedi. Federal hükümet sözcüsü de olayı kınayan açıklamalarda bulundu.

Almanya'da son yıllarda yabancı düşmanlığı ve ırkçılık giderek artıyor. Pegida'nın 2014 yılında Dresden'de ilk defa kitlesel gösterilere başlaması ve ırkçı Almanya için Alternatif Partisi'nin özellikle doğu eyaletlerinde oylarını sürekli artırması, Neonazileri ve aşırı sağcıları harekete geçmeye cesaretlendiriyor.

Bültene kayıt ol