Portekiz'de tanker şoförleri greve gitti

12.08.2019 - 12:18
Haberi paylaş

Portekiz'de yakıt tankerleri şoförlerinin ülke genelinde greve gitmesi sonrası benzin istasyonlarına akın eden vatandaşlar sebebiyle birçok istasyon kepenk kapattı.

Yetkililer cumartesi gecesi saat 22:00'da başlayan grevden hemen önce ülkedeki benzin istasyonlarının yüzde 15'inde akaryakıt kalmadığını duyurdu. Hükümet, ülke genelinde 'enerji krizi' ilan ederek otomobillere en fazla 25, kamyonlara da 100 litre kota koyduklarını açıkladı.

Yetkililer, tanker şoförlerine grev boyunca normalde taşıdıkları akaryakıtın en az yarısını istasyonlara ulaştırma çağrısı yaparken ülke genelinde 500 asker, önceliği olan hava alanlarına uçak yakıtı kerosen taşımaları için görevlendirildi.

Cumartesi günü Portekiz Tanker Şoförleri Derneği'ne bağlı birçok sendikanın yaptığı görüşmeler sonuçsuz kalmış ve ülke genelinde greve gidilmişti. Portekizli tanker şoförleri 2021 ve 2022 yıllarında, iş verenlerinden aldıkları asgari ücret olan bin 400 euronun (yaklaşık 8.500 TL) artırılmasını talep ediyor.

Portekizli tanker şoförleri Kasım 2018'de maaş artışı talep etmiş, Paskalya Bayramı öncesi yapılan 4 günlük grev sebebiyle yine ülke genelinde akaryakıt krizi yaşanmıştı.

(Euronews)

Bültene kayıt ol