Trump hedef gösterdi, faşistler katlediyor

04.08.2019 - 11:55
Haberi paylaş

Irkçı bir işadamı tarafından yönetilen ABD'de 24 saat içinde 2 kitle katliamı gerçekleşti.

Texas sınırındaki El Paso şehrinde markete tüfekle giren faşist, Latin aileleri katletti.

ABD-Meksika sınırındaki şehirdeki WallMart mağazası, gelecek hafta okulların açılacağı için alışverişe gelenlerle doluydu.

21 yaşındaki beyaz saldırgan, kulaklarını takıp yanında getirdiği tüfekle içeri girdi. 20 kişiyi öldüren katil, 25 kişiyi de yaraladı.

Katil, polis tarafından gözaltına alındı. Yetkililer bunun bir nefret suçu olduğunu duyurdu. Beyaz Hristiyan üstünlüğünü savunan bir bildiri yazan katil, saldırıyı "Texas'a İspanyol istilasını yanıt" olarak nitelerken, Yeni Zelanda'da camilere yapılan ırkçı saldırıları desteklediğini belirtiyor. Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen saldırıda 51 kişi öldürülmüştü.

Dallas şehrinin banliyösünde yaşayan ırkçı katilin, 9 saatlik bir yolculuğun ardından El Paso'ya geldiği saptandı. El Paso nüfusunun yüzde 80'den fazlası Latinlerden oluşuyor. Markette öldürülen ve yaralananlar arasından alışverişe gelmiş Meksika vatandaşları da bulunuyor. 

Sınırın diğer tarafında Ciudad Juárez şehrinden her gün 23.000'den fazla yaya çalışmak için El Paso'ya geçiyor.

Meksika sınırına duvar örmeye başlayan Trump'a göre, ülkesindeki en büyük sorun Orta Amerika'dan gelen göçmenler.

El Paso'da çalışan göçmen işçiler, potansiyel suçlu olarak görüldüklerini ve tehdit altında yaşadıklarını söylüyor.

Kayıtsız göçmenleri tutuklama ve sınır dışı etme yetkisi verilen Göç Polisi'ne öncelikle hedefin Latinler olduğu söylenmişti. 

Saldırıya uğrayan marketten çıkan görüntülerde, markette kadın çocuk demeden insanları tek tek vuran katil, Norveç'te katliam yapan faşist Breivik'i taklit ediyor. 

2011 yılında Norveç'in başkenti Oslo'da gazetelere bombalı saldırı düzenleyen ve Ütoya adasında Sosyalist Parti'nin gençlik kampına gelen Breivik, 77 kişiyi katletmişti. Katliam görüntüleri yayınlandıktan sonra ırkçılar tarafından idol haline getirilen katilin, tek başına olmadığı ve Avrupa'daki faşist örgütlenmelerle bağlantılı olduğu anlaşılmıştı.

İkinci katliam Ohio'da

Texas katliamından saatler sonra ikinci katliam, Ohio eyaletinde gerçekleşti. Dayton şehrinde yapılan silahlı saldırı sonucu 9 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Bir saldırgan olay yerinde öldürülürken, polis kaçan ikinci kişiyi arıyor. Oregon'a bağlı Dayton barlara, restoranlara ve tiyatrolara ev sahipliği yapan bir şehir. Silahlı iki kişinin bir araçtan insanların üstüne ateş açtığı belirtiliyor.

İki hafta içinde dördüncü saldırı

28 Temmuz günü New York'un Brooklyn bölgesindeki bir semtte, çocuk parkında düzenlenen geleneksel sokak festivaline ateş açıldı. 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Polis, iki silahlı saldırganı arıyor.

29 Temmuz günü California'da bir yemek festivaline saldırı düzenlendi. 3 kişiyi öldüren ve 15'ten fazla insanı yaralayan katil, olay yerinde öldürüldü. 19 yaşındaki katil Santino William Legan'ın, saldırıdan kısa bir süre önce Instagram'da festivalden bir fotoğraf ve beyaz üstünlüğünü savunan bir kitaba aıtfta bulunan mesaj paylaştığı ortaya çıktı.

Sorumlu Trump 

2016 yılında dünyanın en zengin 400 kişisinden biri olan Trump, ABD başkanlık seçimleri kampanyasını yaparken, birçok şehirde ırkçı polisler siyahları öldürüyordu.

Demokrat Parti'nin sol kanadında yer alan dört kadın siyasetçiye "Evinize dönün" diyen ve taraftarlarına bu şekilde slogan attıran Trump, 2020 başkanlık seçimlerini kazanmak için ırkçılık silahını kullanırken, sokağa çıkan faşistler katliam yapıyor.

Bültene kayıt ol